Ana SayfaPiyasaORMA ve İskenderun Demir Çelik sorusu---

ORMA ve İskenderun Demir Çelik sorusu

2 / 2
ORMA ve İskenderun Demir Çelik sorusu
19 Ocak 2017 - 10:10 www.borsagundem.com

FİYATI EREĞLİ’YE GÖRE MAKUL

SORU (2) - İsdemir POİP’ten ne zaman çıkar? Grup değiştirmesi gerekmez mi?

Bayram Kabadayı

CEVAP - Halka açık statüde olup payları Borsada işlem görmeyen şirketlerden, SPK tarafından karar verilenlerin hisseleri Piyasa Öncesi İşlem Platformu’nda işlem görmekte. İsdemir’in payları da bu kapsamda işlem görüyor. Kuşkusuz şirketin koşullarını sağlaması halinde diğer pazarlara geçmesi mümkün. Ancak mevcut aşama itibariyle henüz böylesi bir değişim söz konusu değil.

28 Mart 2016 günü platformda işlem görmeye başlayan İskenderun Demir Çelik, ilk günlerde her ne kadar yukarı yönlü hızlı bir çıkış sergilese de sonrasında düştü. Hisse, 1 Nisan 2016 gün en yüksek düzeltilmiş verilere göre 6,02 TL’yi test ederken şimdilerde 2,07 TL’nin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Gelinen aşmadaysa ilk işlem fiyatının altına gerilemiş durumda.

Şirketin son açıkladığı 2016 yılı altı aylık bilançosuna göre kârı 281,3 milyon TL. Aynı performansla devam etmesi halinde yıl sonunda kârını artırması beklenmeli. Bununla birlikte hissenin fiyatında yaşanan düşüş aralık ayında en düşük 1,58 TL’ye kadar indi. Sonrasında gelen alımlarla hisse toparlansa da fiyat kazanç oranı 11,70 seviyesinde bulunuyor. Firmanın yüzde 95,07 hissedarı konumunda bulunan Ereğli Demir Çelik’in fiyat kazanç oranı ise 18,54 seviyesinde bulunuyor. Ana hissedarına göre fiyatı makul görünse de BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalamasının 10,93 seviyesinde olduğunu da göz ardı etmemeli. Değerlendirme noktasında endeks hisselerinin ortalamasıyla birlikte ele alındığında yatırımcılar talep noktasında geride durmakta. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin işlem gördüğü platform da göz önüne alındığında hisseye yönelik alımların güçlenebilmesi için kâr artışının daha güçlü şekilde öne çıkması şart.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih19 Ocak 2017 11:03

    olay bu işte geçmiş yıl zararı .şimdi en az 3 yıl vergide vermeyecekler...ama yönetimin şahsi servetlerinin incelemek lazımçne durumda.**önemli çok önemli şahsi servetler incelenmeli**