Ana SayfaPiyasaİran ile yeni dönemin öne çıkan şirketleri---

İran ile yeni dönemin öne çıkan şirketleri

3 / 9
İran ile yeni dönemin öne çıkan şirketleri
16 Ekim 2017 - 11:45 www.borsagundem.com

HANGİ SEKTÖRLER?

Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Beste Naz Köksal, İran ile ilişkilerin geliştirilmesiyle her iki ülkenin ekonomilerinde canlılık görülebileceğini söylüyor. Ticaretin yerel para birimiyle yapılmasının Türkiye’nin doğalgazı TL olarak alması anlamına geldiğine dikkat çeken Koksal, bu sayede cari dengede enerji kalemi nedeniyle var olan açığın düşebileceğini ve döviz ihtiyacının azalabileceğini belirtiyor.

Beste Naz Köksal, Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin diğer sektörlere olası yansımalarını ise şöyle değerlendiriyor: “Turizmin canlanması ve karşılıklı seferlerin artmasıyla havacılık, ulaştırma ve gıda sektörleri gelişebilir. İki ülke arasındaki anlaşmalarda işlemlerin kamu bankaları üzerinden yapılması muhtemel. Iran henüz uluslararası finans ve bankacılık sektörüne entegre değil. Bu konuda Türkiye İran için pencere olabilir. Türkiye’nin dünyaya ihraç ettiği tekstil ürünleri için yeni pazar açılabilir, tekstil ticareti artabilir. Türk gıda perakendeciliği de Ortadoğu’da farklı coğrafyalara açılmış durumda. Iran, bu sektör için yeni fırsatlar anlamına gelebilir.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİLİZ16 Ekim 2017 23:33

    çimento şirketlerinden bahsetmiyorsunuz bunlara da değinin öncelikle aslan çimento yıllardır yükselmesini zararlarımızı kurtaralım yeter

  • AKIL PROTEİN İLE ÇALIŞIR16 Ekim 2017 20:09

    YORUMCU LOJİSTİĞİ NİYE EKLEMİYORSUN YAZDIĞIN SEKTÖRLERİN GİRİŞİ ÇIKIŞI LOJİSTİK SEN YENİSİN GALİBA