Ana SayfaPiyasaİran ile yeni dönemin öne çıkan şirketleri---

İran ile yeni dönemin öne çıkan şirketleri

2 / 9
İran ile yeni dönemin öne çıkan şirketleri
16 Ekim 2017 - 11:45 www.borsagundem.com

İRAN ETKİSİ

Her ne kadar geçen haftanın en önemli gelişmesi ABD ile yaşanan vize krizi olsa da piyasalar açısından önemli olan başka bir konu da İran olarak öne çıkıyor. Önceki hafta iki ülke arasında milli para birimleri üzerinden ticaret ve gümrük kapılarının 24 saat açık kalması konusunda mutabakata varılırken, turizm ve enerjide iki ülkenin bakanlıkları arasında görüşmeler yapılması, ticaretin ve bankacılık ilişkilerinin geliştirilmesi kararları da alındı.

İran-Türkiye ilişkileri, özellikle bazı borsa şirketleri açısından önem arz ediyor. Çünkü Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye’den İran’a ihracat 2015’te 3,6 milyar dolarken 2016’da 5 milyar dolara yükseldi ve İran Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı dokuzuncu ülke oldu. İthalat cephesinde ise İran 2016 yılı itibarıyla 4,7 milyar dolar ve yüzde 2,4’lük payla Türkiye için önemli iş ortakları arasında yer alıyor. Biz de İran ile ilişkilerden etkilenebilecek sektörleri ve borsa şirketlerini araştırdık. Söz konusu şirketler, haberimizin ‘analiz’ kısmında yer alıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİLİZ16 Ekim 2017 23:33

    çimento şirketlerinden bahsetmiyorsunuz bunlara da değinin öncelikle aslan çimento yıllardır yükselmesini zararlarımızı kurtaralım yeter

  • AKIL PROTEİN İLE ÇALIŞIR16 Ekim 2017 20:09

    YORUMCU LOJİSTİĞİ NİYE EKLEMİYORSUN YAZDIĞIN SEKTÖRLERİN GİRİŞİ ÇIKIŞI LOJİSTİK SEN YENİSİN GALİBA