Ana SayfaPiyasaOdaş ve Avtur sorusu---

Odaş ve Avtur sorusu

2 / 2
Odaş ve Avtur sorusu
25 Eylül 2018 - 08:59 www.borsagundem.com

ÖNCE İPOTEK SORUNUNU ÇÖZMELİ

SORU- Avtur 1,10’lara kadar düşer mi? Gündemlerinde olan bir otel projesi var. Olumlu sonuçlanır mı? Ya da ne zaman sonuçlanır? Teşekkürler. 

Orhan Al 

CEVAP-Avtur’un geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde zaman zaman yukarı yönlü sert spekülatif hareketlerde bulunduğu bilahare aynı hızla değer yitirdiği görülüyor. Hisse son olarak Nisan 2017’de en yüksek 8,49 TL'yi görürken ardından gelen satışların etkisiyle hızla geriledi. Şimdilerde de 1,25 TL seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Hissenin bu seviyelerde tutunamaması halinde gerileyerek nominal değerine gelmesi söz konusu olabilecektir. Bunun gerçekleşememesi için mevcut seviyelerde alıcıların harekete geçebilmesi gerekiyor. Hissede gerçekleşen spekülatif hareketlerin ötesinde istikrarlı bir çıkış yaşanabilmesi için alıcı cephesinde istikrarlı bir alım talebinin olabilmesi önemli. Ancak bunun varlığı firmanın mali yapısının yatırımcıya cazip gelebilmesiyle yakından alakalı bulunuyor. Mevcut mali tablo ise bu noktada zayıf kalmakta. Zira şirket düzenli ve istikrarlı bir kârlılığa sahip değil. Bir yıl kârı artarken ertesi yıl düşüyor. Geçtiğimiz yıl zarar eden firma, 2018 yılının ilk yarısında da zarar yazmaya devam etti. Aynı ivmenin devam etmesi halinde şirketin yıl sonunda da zarar açıklaması şaşırtmayacaktır. Oluşan zarar hisseye yaklaşımın da mesafeli kalmasına yol açıyor.

Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin Edirne’de yapmayı düşündüğü otel projesinde bir değişiklik olmadığı belirtildi. Konuyla ilgili Haziran 2017’de yapılan açıklamada projenin yapılacağı arsa üzerinde ipotek bulunduğu ve öncelikle bu sorunun çözüme kavuşturulmaya çalışıldığı dile getirildi. Arada geçen bir yılı geçkin sürede ise bu sorun henüz çözüme kavuşabilmiş değil. Bu yönüyle projenin hayata geçmesine ilişkin kararın netlik kazandığını söylemek henüz mümkün değil.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)