Ana SayfaSporKariyeri kupalarla dolu! İşte Jorge Jesus---

Kariyeri kupalarla dolu! İşte Jorge Jesus

3 / 7
Kariyeri kupalarla dolu! İşte Jorge Jesus
01 Haziran 2022 - 11:43 www.borsagundem.com

'Güzel bir deli'

Futbol yazarı Jack Lang, 2020 yılında The Athletic'e yazdığı yazıda, Jesus'un Flamengo'ya gidişini bir tür milat olarak görmüş ve onunla birlikte Brezilya futbolunun teknik direktör arayışı için gözünü Avrupa'ya çevirmeye başladığını yazıyor.

Yazısında İsa Peygamber'e (İngilizce adıyla Jesus) atıfta bulunan Lang, "Brezilya futbolu ve Hristiyanlığın ortak noktası nedir?" sorusuyla başladığı yazısında şu satırları kaleme alıyor:

"Burada kabul edilebilir birkaç cevap var. Her ikisi de zengin anlatı temelleri üzerine inşa edilmiştir. Her ikisi de dindar takipçilerine her Pazar seçtikleri ibadet yerine akın etmeleri için ilham veriyor. Bununla birlikte, tarihte kaçınılmaz bir ayrım çizgisi olduğu inancında birleşiyorlar: Jesus'tan önce ve sonra."

Nitekim Jesus'un Flamengo hikayesi ilginç ve bir o kadar da dolaylı bir şekilde Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da kesişimi oldu.

Jesus'un 2020'de Flamengo'dan ayrılmasıyla birlikte, bugün Galatasaray'ın teknik direktörü olan Domenec Torrent kulübün başına geçmişti.

Tesadüf o ki, Pereira da sezon ortasındaki ayrılığın ardından Brezilya'da Corinthians'ın teknik direktörlük koltuğuna oturdu.

Brezilya milli takımının eski futbolcusu Tostão, Flamengo'nun hocası olduğu dönemde Folha de S.Paulo gazetesine yazdığı yazıda Jesus'u "güzel bir deli" olarak nitelendiriyor.

Brezilya futbolu için "hasta, melankolik, cansız" benzetmelerini yapan Tostão, ülkedeki futbolun onlarca yıllık sıradanlığın rehinesi olduğunu söylediği yazıda, "Ancak bu ekip kurtarılabileceğine dair umut veriyor" diyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran01 Haziran 2022 14:39

    50 yıldır aynı tablo!  İthal yapılan yama tam bir palyaço kostümüne çeviriyor.  Battıkça batıyorlar!  Hala daha çok daha hızlı yabancı transferinden bahsediyorlar.  Fakat kanunla sabittir ki artık yönettiğin kulübe borç takıp gitmek yok.