Ana SayfaSporKariyeri kupalarla dolu! İşte Jorge Jesus---

Kariyeri kupalarla dolu! İşte Jorge Jesus

4 / 7
Kariyeri kupalarla dolu! İşte Jorge Jesus
01 Haziran 2022 - 11:43 www.borsagundem.com

'Kendisini beğenmiş dik kafalı bir figür'

The Athletic'ten Jack Lang, Brezilya'nın Palmeiras takımında görev yapan teknik direktör Abel Ferreira hakkında okurlardan gelen soruları yanıtladığı bir yazısında Jesus ile Ferreira arasındaki farklara değiniyor.

Lang bu cevabında Jesus hakkında şunları yazıyor:

"Jesus, taç çizgisinde kendisini beğenmiş dik kafalı bir figürdür."

Portekiz'in dünya futboluna kazandırdığı bir diğer başarılı teknik direktörlerden olan Paulo Fonseca, futbolculuğu döneminde Estrela Amadora'da oynarken Jesus da onun hocasıydı.

The Athletic'ten James Horncastle, bu dönemin Fonseca için oldukça "dönüştürücü" olduğunu söylüyor. Jesus dönemi öncesinde Fonseca'nın teknik direktörlük eğiliminin olmadığını aktaran Horncastle, röportajda okuruyla Fonseca'nın şu sözlerini paylaşıyor:

"Oyuncular olarak çok fazla şey öğrenmedik. O zamanlar oyun çok gelenekseldi, çok fizikseldi. Çok fazla adam adama markaj yapardık. Jorge ise sahip olduğum ilk taktik koçumdu. Olayları farklı görmemizi sağladı ve oyun boyunca çok taktiksel düşünmeye başladım. Üç şey vardı: Alan, top ve rakibimiz. Savunma organizasyonu hakkında ondan çok şey öğrendim. Oyunun o aşamasının tüm detaylarını. Birçok şeyi anlamaya başladım."

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran01 Haziran 2022 14:39

    50 yıldır aynı tablo!  İthal yapılan yama tam bir palyaço kostümüne çeviriyor.  Battıkça batıyorlar!  Hala daha çok daha hızlı yabancı transferinden bahsediyorlar.  Fakat kanunla sabittir ki artık yönettiğin kulübe borç takıp gitmek yok.