Ana SayfaPiyasaHissedar olmayı seçen yatırımcılar Borsa Okulu’na koştu---

Hissedar olmayı seçen yatırımcılar Borsa Okulu’na koştu

7 / 7
Hissedar olmayı seçen yatırımcılar Borsa Okulu’na koştu
16 Şubat 2017 - 08:02 www.borsagundem.com

STRATEJİMİZ DEĞİŞECEK, TAMAMEN TEKNİK ANALİZE GİRECEĞİZ

Finansçı Haldun Akayaz 56 yaşında. Emekli olmuş. Evde oturuyor ama akranları gibi boş boş değil. Borsayla ilgileniyor, alım satım yapıyor. Ek bir gelir elde etmek istiyor. Hem emeklilik sürecinde canı sıkılmıyor hem birikimlerini değerlendiriyor.

-Borsa okulunu nereden duydunuz?

-İnternette bir teknik analiz ararken karşıma Borsa Gündem çıktı. Siteye bakarken Borsa Okulu anonsunu gördüm, inceledim, hoşuma gitti, zaten bir gün vardı, hemen kaydımı yaptırdım.

-En çok hangi yatırım araçlarını kullanıyorsunuz?

-Kesinlikle kendi risklerimi azaltmak için bir sepet yaptım. 4 tane enstrüman kullanıyorum. Birincisi Hazine bonosu, ikincisi Eurobond ki Eurobond yurtdışında işlem görendir fakat ben ilgileniyorum alım satım yapıyorum. Üçüncüsü hisse senedi, dördüncüsü ise DCD dediğimiz döviz opsiyonları. Hepsini kullanıyorum.

-Bu eğitimlerden sonra yatırım stratejinizde bir değişim olacak mı?

-Kesinlikle değişecek. Özellikle Hocamızdan aldığımız teknik analiz çok önemli. Bir takım kulaktan duyarak tabiri caizse ‘tüyo aldım’ gibi söylemler bizim ilgimizi çekmiyor. Artık tamamen hissenin teknik analizine gireceğiz. Karşılaştıracağız. Ona göre kararımızı verip alıp satma konusunda stratejimizi belirleyeceğiz. Borsada günlük oynayan biri değilim, iki üç ay tutarım, satarım.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)