Ana SayfaPiyasaHissedar olmayı seçen yatırımcılar Borsa Okulu’na koştu---

Hissedar olmayı seçen yatırımcılar Borsa Okulu’na koştu

3 / 7
Hissedar olmayı seçen yatırımcılar Borsa Okulu’na koştu
16 Şubat 2017 - 08:02 www.borsagundem.com

Eğitimin kazandırdığı güven duygusu

Doğru yatırımın şifrelerini öğrendikçe tereddütlerinden uzaklaşan katılımcı kendine geliyor. Silkeleniyor. Rahat bir nefes alıyor. Artık ‘kazanacağına’ emin.

İşte Murat Mutluç’un hissettikleri… Üniversite öğrencisi Mutluç, YTÜ’de Makine Mühendisliği’nde okuyor. Gerçek bir küçük tasarruf sahibi, yatırım parasını harçlıklarından biriktiriyor. “Forex’e hiç inanmadım” diyor, zaten yanına bile uğramamış. Ama borsa öyle mi? Macera yerine hissedar olmayı, bir yatırıma ortaklığı seçiyor. Kendi çapındaki sermayesiyle ‘amatör’ce Borsa’da oynarken, şirketleri okuyamamanın, istatistikleri anlayamamanın eksikliğini fark ediyor. Borsagundem.com’da ilanı görünce üzerindeki ‘acemi’ gömleğini çıkarıyor, Borsa Okulu’nun yolunu tutuyor. Öğlen arasında sohbet ediyoruz, yüzü gülüyor, öyle mutlu ki! Tarifi zor. İtiraf ediyor: “O kadar çok şey öğrendim ki, bu kadar kapsamlı bir eğitim beklemiyordum. Beklentimin de üzerinde çok şey kattı bana. Kafamdaki sorulara cevap arıyordum, burada buldum...”

Tartışmaları bitiren söz 

Doğan Çakmak, matematik öğretmeni. Olayı temelden kavramış. “Toplum olarak herkes böyle bir eğitim alırsa paramızı ve ekonomimizi çok daha iyi bir noktaya getireceğiz” diye konuşuyor. Gevezelere inat, tartışmalara noktayı koyuyor.

Derslerle kendini keşfetmiş. Eğitimin gayet güzel gittiğini söylüyor, ekliyor: “Borsada yatırım yapacağım, yeni fırsatlar kollayacağım.”

Yatırımcı ordusu geliyor

Borsada pusuya yatan sinsilere, vaktini, enerjisini kirli tezgahlara dökenlere, ‘tokat’ gibi bir mesaj çıkıyor sınıftan.

Yeni ‘yatırımcı ordusu’ bomba gibi geliyor...

Finansal okuryazarlık eğitimindeki ustalığını 5. yılına taşıyan Borsa Okulu’nun özel sınıfını dolduran yatırımcı adayları Borsagundem.com’a konuşuyor...


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)