Ana SayfaKulisHande Demirel Borsa Gündem’e konuştu---

Hande Demirel Borsa Gündem’e konuştu

7 / 9
Hande Demirel Borsa Gündem’e konuştu
19 Aralık 2014 - 09:47 www.borsagundem.com

“KADINLARIN İŞ HAYATINDA HAK ETTİKLERİ YERDE OLMADIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM”

-Ekran yüzü olmak, program yapmanın zorluğu ve avantajları nedir? Ekonomi gazeteciliğinde kadın olmak avantaj mı dezavantaj mı?

Hande Demirel:  Ben hep kadınlarla çalıştım ve BloombergHT’de kadın ağırlıklı çalışıyoruz. Ama tabi ki bunun dezavantajları da var avantajları da… Bir kere herkese hitap etmek lazım. Ama ikincisi bir kadın olarak empati kurmak daha kolay. O yüzden avantajlı olduğunu düşünüyorum ki ekran zaten bir avantaj.

Ben iş hayatında kadın üzerine çok çalışmalar yaptım ve çok yazılar yazdım. Hatta şu anda bir kitap çalışmam var. Ve kadınların iş hayatında hak ettikleri yerde olmadıklarını düşünüyorum. Sadece iş hayatında değil, toplumun her safhasında daha fazla yer almaları gerekir. Ama bu bugünden yarına çözülecek bir sorun değil tabi ki. Bakın ben eşitlik taraftarıyım ve olaya daha hümanist bakıyorum. Feminist değilim ve olmayı da düşünmüyorum. Çünkü biri diğerinden üstün değil, biri birbirinden ayrı. Dolayısıyla bulunduğun pozisyonun hakkını verebilmek önemli. İşveren o işi nasıl yapacağınızla ilgileniyor. O konudaki heyecanınızı hepsinin önüne koyduğunuzda kimse size ‘hayır’ demiyor. Dünyada olsun Avrupa’da olsun tablo farklı değil aslında. Çünkü orada da sıkıntılar var Türkiye’de olduğu gibi. Günün sonunda bir başbakanın, bir bakanın ya da bir genel müdürün kadın olması tabi ki çok hoş. Ama bu onun daha başarılı, daha iyi olacağı anlamına da gelmez. Bence iyi bir yönetici olduğu için oradadır. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)