Ana SayfaPiyasaHalk Bankası ve Ege Profil sorusu---

Halk Bankası ve Ege Profil sorusu

2 / 2
Halk Bankası ve Ege Profil sorusu
27 Temmuz 2017 - 09:34 www.borsagundem.com

MALİ VERİLERİ TAKİP EDİN

SORU (2) - Ege Profil uzun vade yatırımına uygun mu? 

Yusuf Kaya

CEVAP - Ege Profil, 29 Temmuz 2016 günü düzeltilmiş verilerle en düşük 2,33 TL’yi görürken sonrasında gerçekleştirdiği çıkışla birlikte 4 Mayıs 2017 günü en yüksek 10,43 TL’ye kadar çıktı. Hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse Ocak 2017’den bu yana zirvesinde dalgalı bir seyir izleyerek yatay hareket ettiği gözlemlenmekte. Son yedi aydır arada gerçekleştirdiği yukarı ataklar ise gelen satışlarla birlikte sınırlı kalmakta ve yılbaşından bu yana yatay seyrin devamına yol açmakta. 

Bir hissenin uzun vadede çıkışını destekleyen en önemli unsur ise mali yapısıdır. Eğer şirket gelir ve kârlılıkta istikrarlı şekilde büyüme sergileyebiliyorsa buna bağlı olarak hissenin çıkış potansiyeli de artacaktır. Aksi durumdaysa düşüş yönü ağırlık kazanacaktır. Ege Profil’in geçmiş yıl bilançoları incelendiğinde gelir ve kârını artırdığı gözleniyor. Ancak açıklanan 2017 ilk çeyrek bilançosunda ise zarar söz konusu. Şirketin diğer faaliyet gider kaleminden yaşadığı zarar ve artan finansal giderleri dönem sonunda zarar açıklamasında etkili oldu. Söz konusu kalemlerde gözlenen giderlerin önümüzdeki dönemlerde de devam etmesi zararın artma ihtimalini gündeme getirecektir. Böylesi bir durumda hissenin mevcut seviyelerde tutunması zorlaşacağı gibi düşüş eğilimi ağırlık kazanacaktır. Öte yandan şirketin toparlanması ve tekrar kârlı yapıya kavuşması halinde mevcut seviyeleri koruması ve yukarı çıkışı sürdürmesi söz konusu olabilecektir. Tüm bunların neticesinde şirketin bilançosunu takip ederek kârlılık yapısına göre hareket edilmesi daha doğru bir yaklaşım olacaktır.   


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ?27 Temmuz 2017 23:45

    rıza olayı var malum. o bakımdan biraz tedirgin bu banka hisseleri. daha öncede bir haber geldi ciddi düşmüştü

  • KY27 Temmuz 2017 21:13

    Yabancıların salak olduğunu asla düşünmedim, peki borsadan nasıl ayrılabilecekler merak ettiğim bu. Günü gelince yerli BY lar yabancıların hisselerini alacak diye düşünüyorum.