Ana SayfaPiyasaFinans maratoncusu Erden’den yatırımcılara önemli tüyolar---

Finans maratoncusu Erden’den yatırımcılara önemli tüyolar

9 / 11
Finans maratoncusu Erden’den yatırımcılara önemli tüyolar
19 Şubat 2018 - 10:46 www.borsagundem.com

BITCOIN’İ YATIRIM ARACI OLARAK ÖNERMİYORUM

-Bitcoin hakkındaki düşünceniz nedir? Yatırım olarak önerir misiniz? Şirket olarak üzerinde bir hazırlık düşünceniz var mı?

Egemen Erden: Henüz kripto paralar için bir yasal düzenleme yok. Dolayısıyla bizim de bu kapsamda herhangi bir serbest fon veya nitelikli yatırımcılara önerebileceğimiz bir ürün dahi söz konusu değil.

Aslında çılgınlık diye tabir edilebilecek yeni bir kavram kripto paralar. Evet, çok fazla ilgi görüyor. Ama o ilginin rasyonelliğinin boyutunu anlayabilmek çok kolay olmuyor. Bunu en iyi anlayabilmenin yeri o balonun şişip patlamasını beklemek. Ondan sonra gerçekten olması gereken ilk yeri bulacaktır diye düşünüyorum. Şu anda belki o normalleşmeyi yaşamaya başladı gibi. Dolayısıyla yatırım aracı olarak önermiyorum. Önerecek kadar bilgi ve akıl sahibi değiliz şu noktada. Bilgi ve akıl sahibi olmadığımız konularda da zaten öneri yapmak bizim adımıza sorumsuzluk olur.

Buradaki öncelik bu para birimlerine yatırım yaptım, yapmadım değil de bu teknolojileri anladım, anlayamadım, nasıl kullanırım, ürünleri nasıl geliştiririm olmalı. Çünkü bu kesinlikle var olacak. Bunun üzerinden bir ticaret dönecek. Belki şu anki dünyamıza göre daha güvenli olacak. Ama bu güvenliğin henüz yasal sınırları çizilmiş değil veya bu güvenlik delindiği zaman kimden hesap soracaksınız, bu da belli değil. Bunların da oluşması için hükümetimize çok iş düşüyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet beykal19 Şubat 2018 21:43

    Emeği olanlar tercih edilmeli,kurum karı değil müşteri karı da düşünülmeli,örnek unlu fon zarari

  • Mehmet beykal19 Şubat 2018 21:41

    Erden bey çok başarılı.selamlar sevgiler.inşallah kurumda kurumsal degil bireysel düşünür.Kapitalizm her yerde calismiyor