Ana SayfaPiyasaFinans maratoncusu Erden’den yatırımcılara önemli tüyolar---

Finans maratoncusu Erden’den yatırımcılara önemli tüyolar

7 / 11
Finans maratoncusu Erden’den yatırımcılara önemli tüyolar
19 Şubat 2018 - 10:46 www.borsagundem.com

BANKALARIMIZ BU DERECE İSKONTOLU OLMAYI HAK ETMİYOR

-Borsa İstanbul’un performansı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yatırım enstrümanları arasında hissenin yeri sizce nedir? Hem zirvedeki isim olarak hem de analist gözüyle anlatır mısınız?

Egemen Erden: Değerleme ve seviye olarak Borsa İstanbul’un hala olması gerektiği yerde olmadığını düşünüyoruz. Nihayetinde bu bir piyasadır. Alıcılar ve satıcılar olması gerektiği yeri belirler. Ama hak ettiği yer ekonomik olarak burası değil. Özelikle bankacılık sektörü ki 2008 krizinden bu yana Türkiye’nin lokomotifi olmuştur, dünyaya da örnek olmuştur bu anlamda, ona rağmen Türk bankaları defter değerinin altında çarpanlarla işlem görüyorlar. Bu derece bir iskontoyu veya gelişmekte olan piyasalardaki göreceli eşdeğerlerine göre yüzde 30’lara varan iskontolarda olmayı hak ediyor mu? Biz zannetmiyoruz ama nihayetinde belli bir finansal rasyoların çarpanlarıyla oluşan bir değer. Günümüz için rasyonel olabilir ama potansiyelin altında olduğunu söylemek lazım. Biz yakın vadede Borsa İstanbul’un halen yüzde 15 gibi bir getiri potansiyeli olduğunu düşünüyoruz. Ama bunun için risk algısının pozitif olduğu, para girişinin devam ettiği ve fırsatların arandığı bir konjonktürde de olmamız gerekiyor. Şu an için biz bu konjonktürün devamını öngörüyoruz. Yurt dışındaki yaşanan volatiliteler elbette burayı da etkileyecektir ama S&P endeksi yüzde 4 düşerken, bizim de yüzde 2 düşüyor olmamız, aslında sorunun şu anda burada olmadığını, dolayısıyla Türkiye’nin de nispeten ucuz bir piyasa olduğunun bir nevi göstergesi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet beykal19 Şubat 2018 21:43

    Emeği olanlar tercih edilmeli,kurum karı değil müşteri karı da düşünülmeli,örnek unlu fon zarari

  • Mehmet beykal19 Şubat 2018 21:41

    Erden bey çok başarılı.selamlar sevgiler.inşallah kurumda kurumsal degil bireysel düşünür.Kapitalizm her yerde calismiyor