Ana SayfaPiyasaFinans maratoncusu Erden’den yatırımcılara önemli tüyolar---

Finans maratoncusu Erden’den yatırımcılara önemli tüyolar

4 / 11
Finans maratoncusu Erden’den yatırımcılara önemli tüyolar
19 Şubat 2018 - 10:46 www.borsagundem.com

BİZİM HEDEFİMİZ EN İYİ OLMAK

-QNB Finansportföy adına 2017 nasıl bitti? 2018 için beklentileriniz, hedefleriniz neler? Yeni ürün, proje çalışması var mı?

Egemen Erden: 2017 yılı, mevzuattaki değişiklikler itibariyle portföy yönetim sektörü için önemli bir geçiş yılıydı. Özelikle emeklilik sistemindeki yeni mevzuat bütün taşların yerinden oynadığı yılın öncüsüydü. Dolayısıyla 2018 yılı da bu geçişi fiilen yaşıyor olduğumuz bir sene. Sektörü orta ve uzun vadede olumlu etkileyecektir diye düşünüyoruz. Hatta bizim de desteklediğimiz ilk olumlu hareket sektörün birbirine bakan hale gelmiş olması. Yani bütün emeklilik şirketleri bütün portföy yönetim şirketleriyle bir şekilde temasta, birbirlerinin ücretlerini, performanslarını, kapasitelerini takip ediyorlar. Bu anlamda bir rekabet başlamış durumda. Bu hepimiz için çok olumlu. Bizim hedefimizde de yaptığımız işlerde en büyük olabilmek değil en iyi olabilmek önemli. Bu anlamda bizde iyi yaptığımız işlere odaklanıp o tarafta büyümeye çalışacağız.  

2017 sonuna kadar Cigna Finans’ın 11 tane fonunu yönettik. 2018 itibariyle 4 fonuyla devam ediyoruz. Bu 4 fon, hisse senedi yoğun, esnek fonlar. İki esnek fonumuz 2017 yılını açık ara birinci kapattı.  

Bunun dışında Ziraat Emeklilik’le sözleşme imzaladık. Şubat sonu itibariyle Ziraat Emeklilik’in de hisse senedi fonunu yönetiyor olacağız.  

2017 yılını iyi bir performansla bitirdik diyebilirim. Bu iyi performansın arkasına bununla bağlı bir büyüme stratejisi koymak istiyoruz. Bu stratejiye de şimdilik Ziraat Emeklilik dahil oldu. Ama orta ve uzun vadede önümüzdeki yıllarda farklı emeklilik şirketleriyle de ilerleyebileceğimizi düşünüyorum.  

Sektörde bu yıl volatilitenin geçen seneye göre daha yüksek olacağını düşünüyoruz. Bu da hisse senedi piyasalarına olumlu yansıdı diyebilirim. Bütün o jeopolitik ve politik risklere rağmen Türkiye hisse senedi piyasası 2017 yılını yüzde 45 gibi bir getiriyle kapattı. Bu sene tekrar olur mu derseniz? Geçen sene olduğu gibi KGF etkisi bu yıl da devam edecek. Büyüme hala hükümetin öncelikli politikası.  

Yurt dışına baktığımız zaman risk algısı açısından çok ciddi bir değişim söz konusu değil. Ama bazı hassasiyetlerin de olduğunu yeni yeni fark ediyoruz. Dolayısıyla gelişmekte olan piyasalara fon girişlerinin devam edeceği bir sene içinde olacağız. Ama bu fon girişleri özelikle piyasa bazında daha seçici olacak gibi gözüküyor. Bu anlamda da ne yazık ki Türkiye öne çıkan piyasalardan biri değil. O yüzden hisse senedinde bu kadar açık ara bir performans beklemiyoruz. Dolayısıyla esnek fonların biraz daha öne çıkacağını düşünüyoruz. 

Sonuç itibariyle bizim bu sene büyüme stratejimiz esnek fonlar üzerinde olacak.  

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet beykal19 Şubat 2018 21:43

    Emeği olanlar tercih edilmeli,kurum karı değil müşteri karı da düşünülmeli,örnek unlu fon zarari

  • Mehmet beykal19 Şubat 2018 21:41

    Erden bey çok başarılı.selamlar sevgiler.inşallah kurumda kurumsal degil bireysel düşünür.Kapitalizm her yerde calismiyor