Ana SayfaPiyasaF-M İzmit Piston ve Pınar Et ve Un sorusu---

F-M İzmit Piston ve Pınar Et ve Un sorusu

2 / 2
F-M İzmit Piston ve Pınar Et ve Un sorusu
29 Aralık 2016 - 10:15 www.borsagundem.com

HİSSEDE SATIŞLAR AĞIRLIKLI

SORU (2) - Petun için neler söylenebilir? Öncelikle kısa vadeli düşünürsek... 

Murat Gürsoy

CEVAP-Borsada yapılacak yatırımlarda kısa süreli düşünmenin riski yükseltmek anlamına geldiğini unutmamak gerekir. Bunun nedeni şirketin mali yapısından bağımsız olarak günlük gelişme ve haberlerden hisselerin etkileniyor olmasıdır. Daha açık bir söylemle şirketin mali yapısı iyi olsa dahi günlük genel ekonomi veya şirketle ilgili haberlerden kaynaklı iniş çıkışların yaşaması mümkündür. Bununla birlikte uzun vadeli yaklaşım sergilendiğinde şirketin mali yapısı öne çıkacaktır. Eğer firma zarar eden ya da düzensiz bir kârlılığa sahipse hissenin değeri yükselmeyecek veya düzensiz bir harekette bulunacaktır. Diğer taraftan firmanın istikrarlı şekilde gelişen kârlılığı varsa buna bağlı olarak hissenin çıkış potansiyeli de yükselecektir. Pınar Et ve Un hissesini takip ederken bu bakış açısını hatırlamak gereksiz risk alınmasının de önüne geçilmesine imkan tanıyacaktır. 

Pınar Et ve Un hissesi uzun vadede takip edildiğinde yükselen kanal içinde hareket ederek 3 Mayıs 2016 günü en yüksek 11,51 TL’yi test ettiğini görmekteyiz. Bununla birlikte şimdilerde daha ziyade yatay bir seyir söz konusu. Yaşanan yatay seyir nedeniyle teknik olarak uzun vadeli çıkış trendinin dışına çıkmış görünüyor. Öte yandan fiyat kazanç oranı 6,23 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu oran 10,23 olan BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalaması göz önüne alındığında oldukça makul kalıyor. Öte yandan şirketin yakalamış olduğu rutin kâr artışının korunması hissede yabancı satışları yaşansa da 9,80 TL’nin üzerinde kalmasına imkan tanıyor. Halka açık kısmın yüzde 28,82’si yabancı saklamasında bulunan hissede satışların durması hissenin daha da gerileme olasılığını düşürecektir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih demir29 Aralık 2016 10:41

    fm pistonu tenzih ederek çünkü şirketi bilmiyoruz..ama borsada şirket yönetimlerini ele geçiren organize çetelerin şirket kaynaklarını nasıl boşalttığını cümle alem biliyor.****hızlada devam ediyor**