Ana SayfaPiyasa2018’de parayı nerede değerlendirmeli---

2018’de parayı nerede değerlendirmeli

8 / 8
2018’de parayı nerede değerlendirmeli
02 Ocak 2018 - 15:28 www.borsagundem.com

2018 YILI BEKLENTİLERİMİZ

* ABD, AB ve Almanya ile ilişkiler, gümrük birliğinin güncellenmesi gibi konular, başta Suriye olmak üzere Ortadoğu kaynaklı jeopolitik riskler, para politikasına ilişkin tartışmalar, yurtiçi siyasi gerilimler, olası bir erken seçim ihtimali risk unsurları olarak öne çıkacak. 

* Dünya piyasalarında Kuzey Kore ile yaşanan gerginliğin artma ihtimali, ABD Başkanı Trump'ın ekonomi politikaları, başkanlık seçimlerine yönelik yürütülen soruşturma yurt dışında takip edilecek diğer riskler olacak.

*Gelişmekte olan ülkelere para girişinin devam etmesi hisse senetlerine ilginin yüksek kalmasını sağlayacak. Gelişmekte olan ülkelere göre iskontolu olan BIST- 100 Endeksi 2018'de yeni zirve denemeleri yapabilir, Düşüşlerde 90.000'li seviyeler dip olarak kalırken çıkışlarda 120 binlerin test edildiği hatta olumlu gelişmelerin varlığı halinde 140 binlere doğru çıkışın yaşandığını görebileceğiz.

*TL üzerindeki baskı devam edecek. Dolar/TL kuru için 3,70'ler dip seviyeler olurken fiyatlar 4,2'li seviyelere çıkabilecek. Euro/TL'de hedef fiyatlar 4,7 ile 4,9'a kadar çıkabilecek.

*Gösterge faizde yükseliş eğilimi devam edecek. En düşük seviye 12.50'ler olurken çıkışlarda 15 seviyesi takip edilecek.

*Gram altın dolar kurundaki harekete bağlı olarak yükselişini sürdürecek. Altının ons fiyatında bir bant içerisindeki hareket izlenecek.

*Yılın ilk yarısında ekonomik büyüme yüksek seyrini sürdürecek, Ancak yılın üçüncü çeyreğinden itibaren baz etkisi nedeniyle ivme kaybedecek. Bu da üçüncü çeyrekten itibaren piyasalarda olumlu algının değişmesine neden olabilecek.

*Başta FED olmak üzere büyük merkez bankalarının para politikalarında daha hızlı bir sıkılaştırmaya neden olacak gelişmelerin yaşanması piyasaları olumsuz etkileyebilecek.

*2017'nin parlayan yıldız sektörleri 2018'de de ilgiyi koruyacak. Sanayi hisseleri, endeksi taşımaya devam edecek. Metal Ana, Metal işleme. Holding sektörleri ilgi görecek. Banka sektörü hisselerinin performansı 2017'dekine benzer bir seyir izleyecek.

*Dünya ekonomisindeki güçlü görünümün 2018'de devam etmesi beklendiğinden petrol fiyatlarındaki ve bakır fiyatlarındaki yükseliş trendinin devam ettiği görülecek.

*Risk iştahı biraz daha yüksek yatırımcılar reel getirisi kısmen yüksek olan özel sektör tahvillerine yönelebilir.

*Bitcoin veya genel olarak kripto paralar daha fazla konuşulacak. Yatırımcılar Bitcoin'in yanında Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple, Litecoin, Dash, Neo, lota, Monero, Nem'i de izleyecek. (Zeynep Aktaş Fortune Türkiye Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İsmail02 Ocak 2018 21:43

    bence borsa yüksek iyi bilmedigin hiseye yatım yapmayım önü kapalı borsanın 70 binde kimse demiyordu hiseye yatırm yapaın diye thy 480 daha asagıları gösteriyordı neoldu şimdi

  • DANİEL02 Ocak 2018 15:54

    HAYIR YAPIN,YOKSULLARI GÖZETİN,BU SİZİN İÇİN DAHA HAYIRLIDIR. ÖLÜM VAR ÖLÜM HESAP VAR HESAP