Ana SayfaPiyasaBorsada o seviyeyi geçiş her şeyi değiştirecek---

Borsada o seviyeyi geçiş her şeyi değiştirecek

1 / 2
Borsada o seviyeyi geçiş her şeyi değiştirecek
01 Temmuz 2018 - 09:27 www.borsagundem.com

Endekste 101 bin uyarısı… Doların gözü yeni kabinede… Altın için ‘bekle-gör’ stratejisi… Üzeyir Doğan ve Enver Erkan yeni haftanın beklentilerini Borsa Gündem’e anlattı..

101.000 SEVİYESİ OLDUKÇA KRİTİK

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM / YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ 

BIST 100 

Endekste önceki haftadan başlayarak toparlanma eğilimine giren göstergeler fiyat hareketleri tarafından da desteleniyor. Kısa vadede 95.700 ve hemen altında 94.800 oldukça güçlü destekler konumunda. Bu seviyelerin altına yeniden sarkılması teknik baskının artmasına neden olacaktır. Bu nedenle kabineye ve verilecek mesajlara yönelik pozitif beklenti içinde olarak pozisyon almış ya da alacak olanların bu seviyeleri kısa vadeli stop loss seviyeleri olarak takip etmeleri faydalı olabilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise haftanın kapanışının hemen üzerinde gerçekleştiği 22 ve 500 günlük ortalamanın bulunduğu 96.500 üzerinde 97.750 ve 101.000 seviyeleri hedef olacaktır. 101.000 seviyesinin üzerine geçilmesi endekste düşüş trendin sonlandığı algısını kuvvetlendirebileceği için oldukça kritik olacaktır. Bu seviyenin aşılması için oldukça kuvvetli bir katalizöre ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. 

DOLAR / TL 

Haftanın ve haziran ayının son işlem günlerinde ise TL varlıklardaki toparlanma eğilimi göstererek pozitif ayrıştı. Yaşanan bu pozitif ayrışmada, seçim belirsizliğinin sona ermesinin yanında OHAL'in tekrar uzatılmayacağı beklentisinin yükselmesi ve ekonomi kurmaylarına dair iyimser beklentiler etkili oldu. Dolar/TL kuru haziran ayının son işlem günü 4,60 seviyesinin altından işlem gördü. Dolar/TL kurunda aşağı yönlü hareketlerin devam etmesi durumunda kısa vadede 4,54 seviyesi destek olarak ön plana çıkmaktadır. Özellikle seçim sonuçlarının ardından gerçekleşen ilk fiyatlamalarda kurun test ettiği en düşük seviye olması nedeniyle 4,54 seviyesi önemini korumaktadır. 4,54 desteğinin kırılması ve kurun 4,50’nin altına gerilemesi durumunda ise takip edilecek en önemli destek 4,45 seviyesinde bulunmaktır. Kur tarafında yukarı yönlü hareketlerde ise 4,65 – 4,72 aralığı direnç bölgesi olarak izlenebilir. Her ne kadar son günlerde TL varlıkların pozitif ayrıştığı izlense de, ilerleyen süreçte Dolar/TL kurundaki yön üzerinde küresel piyasalarda doların seyri ile 8 Temmuz’dan sonra açıklanması beklenen yeni kabine ve ekonomi yönetimi belirleyici olacaktır.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)