Ana SayfaPiyasaBilançosu parlayan 37 sanayi şirketi---

Bilançosu parlayan 37 sanayi şirketi

4 / 8
Bilançosu parlayan 37 sanayi şirketi
09 Eylül 2019 - 10:56 www.borsagundem.com

BEKLENTİLER NASILDI?

İkinci çeyrekte zayıf ekonomik aktivite sürdü. Zayıf tüketici güvenine ve TL'deki değer kaybına bağlı olarak azalan satın alma gücü tüketici talebini olumsuz etkiledi. Bu nedenle beklenti, bilançoların kur ve faiz değişimlerinden, iç piyasa koşullarından ve ekonomideki güncel faktörlerden etkileneceği yönündeydi.

Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Serhan Gök, takibindeki finans dışı şirketlerin, zayıf TL ve artan enflasyonla toplamda yüzde 22 gelir büyümesi açıklamasını, net kârın yüzde 25 artmasını, ekonomik dalgalanmaya bağlı olarak FVAÖK büyümesinin yüzde 8 ile sınırlı olmasını bekliyordu. Gök, güçlü operasyonel performans beklediği şirketleri, Petkim, Koza Altın, Türk Telekom, Pegasus, Otokar ve Enka inşaat olarak Üstelemişti. Tüpraş, Erdemir, Kardemir, Doğuş Otomotiv ve Türk Traktör ise Serhan Gök'ün geçen yıla göre zayıf sonuç açıklamasını beklediği şirketler arasındaydı.  

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ09 Eylül 2019 12:31

    bilanço imiş bunların hepsi boş şeyler hisse senedi rekor düzeyde olanlar uçtu ve bir kaç arttı bilançosu da süper karda olan lar hep kayıp eddirdi.mesalamı.AKSEN geçen sene 5 TL lerde idi şimdi yerlerde sürünüyor.ve 2.30 TL bilanço karımı % 600 karını arttırmış.