Ana SayfaPiyasaİlk çeyrek beklentisi yüksek 15 hisse---

İlk çeyrek beklentisi yüksek 15 hisse

2 / 5
İlk çeyrek beklentisi yüksek 15 hisse
02 Mayıs 2017 - 12:12 www.borsagundem.com

"YURTDIŞI SATIŞLARI YÜKSEK HİSSELER"

Gedik Yatırım Değerler Araştırma Uzman Yardımcısı Onurcan Bal'a göre de bilançolar değerlendirilirken şirketin operasyonel faaliyetleri ile ilgili finansal kalemler daha detaylı bir şekilde incelenmeli ve sektördeki konumu dikkate alınarak bir analiz yapılmalı.

Bankaların 2017 yılı ilk çeyreğinde genel olarak hem geçen yılın aynı çeyreğine, hem de bir önceki yılın aynı çeyreğine göre daha olumlu sonuçlar açıklayacağını tahmin eden Bal, sanayi şirketlerinden ise satışlarının içerisinde yurtdışı satışları ağırlıklı olan şirketlerin finansal sonuçlarının daha güçlü gelebileceğini düşünüyor. Öte yandan 2016 birinci çeyreğe göre yurtdışı satışları, satış içinde yüksek paya sahip şirketlerin ön plana çıkacağını hatırlatarak şu değerlendirmeyi yapıyor.

"Bu kapsamda 2016/1 çeyrekteki yurtdışı satışları toplam satışlarına oranı yüksek olan şirketler, Kordsa (yüzde 100), Ege Endüstri (yüzde 92), Vestel Beyaz Eşya (yüzde 78), Fort Oto (yüzde 71), Tofaş (yüzde 70), Vestel Elektronik (yüzde 64), Arçelik (yüzde 59), Sasa (yüzde 47), Çemtaş (yüzde 46), Türk Traktör (yüzde 43), İzmir Demir Çelik ( yüzde 34), Şişe Cam (yüzde 30), Tüpraş (yüzde 25) ve Soda Sanayi (yüzde 22) ön plana çıkan şirketler olarak sıralanabilir.

Ayrıca Trump'ın seçilmesinden sonra demir çelik fiyatlarının yukarı yönlü hareket etmesi demir çelik sektöründeki şirketlerin finansallarına da olumlu etki edecek. Nitekim oldukça güçlü finansal sonuç açıklayan Ereğli'nin finansallarında bu etkiler (kur etkisi ile artan satış gelirleri ve demir çelik fiyatlarındaki artış) görüldü."Onurcan Bal, Gedik Yatırım olarak yılın ilk çeyreğinde Koç Holding, Emlak Konut GMYO, Tüpraş, Şişe Cam, Tofaş Oto Fabrikaları, Petkim, Soda Sanayii, BİM Mağazaları, Aselsan, Aygaz, Trakya Cam, Otokar, Halkbank, İş Bankası ve Vakıflar Bankası'nın iyi bilanço açıklamasını beklediklerini sözlerine ekliyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)