Ana SayfaHisse Öneri ListesiAylık önerilen 10 hisse, potansiyel getiri tahmini---

Aylık önerilen 10 hisse, potansiyel getiri tahmini

9 / 10
Aylık önerilen 10 hisse, potansiyel getiri tahmini
15 Mayıs 2014 - 16:39 www.borsagundem.com

TEKFEN HOLDİNG
Hisseyi neden beğeniyoruz? 
Tekfen taahhüt tarafında 2014 ilk çeyrek itibarıyla 2.6 milyar dolarlık bir iş miktarı bulunuyor. Bu rakam ileriye dönük olarak şirketin potansiyelini artırmaktadır. 2014 yılında şirkete toplamda 1.2 milyar dolarlık proje alınmasını olası görüyoruz. Özellikle Azerbaycan ve Türkiye’de yeni işler alınmasını beklerken Katar’da ise mevcut otoyol işine ek gelmesi muhtemel görünüyor. Taahhüt tarafında VAFÖK marjında ilk çeyrekte görülen iyileşmenin yılın geri kalanında artarak devam etmesini bekliyoruz. Tarım segmentinde ise marjlar ilk çeyrekte oldukça iyi bir toparlanma gösterdi. Yılın geri kalanında bu marjın gerileyeceğini düşünsek de ilk çeyrek gerçekleşmesi yıl ortalamasını oldukça yukarıya çekecektir. 
 
Potansiyel Katalistler 
Şirketin yapacağı kar açıklamaları marjlardaki gelişmeyi göstererek şirkete olan ilgiyi artırabilir. Özellikle taahhüt tarafında marjların yılın geriye kalanında toparlanmayı sürdürmesi beklenebilir. Bunun yanında tarım segmenti ise yıllık bazda iyileşmeye işaret ediyor. 
 
Aşağı/Yukarı Yönlü Riskler 
Taahhüt şirketlerinde bazı projelerde gerçekleşen maliyet artışları bu projelerin ve segmentin marjlarını olumsuz etkileyebilir. Tekfen’in özellikle Libya’da durmuş olan projesiyle ilgili olarak önümüzdeki dönemde bir gider yazması gerekebilir. 
 
Değerleme 
Şirket için yapmış olduğumuz değerleme hisse başına 6.40TL hedef fiyata işaret ediyor. Şirketi %11’lik artış potansiyeli ile portföyümüzde tutmaya devam ediyoruz. 

OYAK YATIRIM ARAŞTIRMA
 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SALİMSOYLU19 Mayıs 2014 08:04

    ÜLKER BİZİM TOPTAN FİYAT SEVİYESİ DİPLERDE DİYE DÜŞÜNÜYORUM GETİRİ POTANSİYELİ TAŞIYAN HİSSE ALIM İÇİN DÜŞÜNÜLEBİLİR BENCE UYGUN FİYATI SATIŞ HEDEF FİYATI 29500 TL

  • recep15 Mayıs 2014 17:33

    parkmaden 30 haziranda %10 net temettü veriyor yükselişe geçebilir

  • ali15 Mayıs 2014 17:13

    bu seviyeden hissemi alınır,mayıs sonu temetüde bitiyor