Ana SayfaHisse Öneri ListesiAylık önerilen 10 hisse, potansiyel getiri tahmini---

Aylık önerilen 10 hisse, potansiyel getiri tahmini

3 / 10
Aylık önerilen 10 hisse, potansiyel getiri tahmini
15 Mayıs 2014 - 16:39 www.borsagundem.com

VAKIFBANK
Hisseyi neden beğeniyoruz?
Zayıf gerçekleşen birinci çeyrek rakamlarından sonra bankanın düşen mevduat faizi ortamından en fazla olumlu yönde etkilenen bankaların başında gelmesini bekliyoruz. TL yoğun bilanço yapısından dolayı azalan fonlama maliyetleri ikinci çeyrekten itibaren banka finansallarına olumlu yönde yansıyamaya başlayacaktır. Geçtiğimiz yıl sonuna doğru hız kazanan sorunlu kredi tahsilatlarının bu yıl da güçlü seyrini sene boyunca korumasını bekliyoruz. Önümüzdeki yıllarda kademeli uygulamaya alınacak sermaye yeterlilik oranları, bankanın nispeten düşük sermaye oranını göz önüne aldığımızda kısa ve orta vadeli büyüme dinamiklerini desteklediğini düşünüyoruz. 

 
Potansiyel Katalistler 
Birinci çeyrek sonrası beklentilerin üzerinde gerçekleşecek çeyreksel kar rakamları hisse performansını yukarı yönde destekleyecektir. Görece düşük sermaye oranı bankayı sigorta ve emeklilik iştiraklerinde hisse satışına sevk edebilir. Bu yönde gelebilecek haberler değerlemeleri ve bankanın orta-uzun dönemli ücret/komisyon gelirleri beklentilerini yukarı taşıyacaktır. 
 
Aşağı/Yukarı Yönlü Riskler 
VAKBN’ın şu anki çarpanlarını göz önünde bulundurursak mevcut seviyelerden ikincil halka arzın olmasını beklemiyoruz. Sektör ortalamasının çok üzerinde olan sorunlu kredi karşılık oranlarında olası bir indirimde banka karının ciddi oranda artabileceğini düşünüyoruz. 
 
Değerleme 
Geçtiğimiz yıl sonunda artan politik tansiyon sonrasında banka hisseleri XU100’a göre %2’lik daha zayıf performans göstermiştir. Bankanın şu anki 2014 F/K ve F/DD çarpanları olan 8.1x ve 0.8x, büyük banka ortalamasına göre %20 ve %26 ıskontoya karşılık gelmektedir. 

OYAK YATIRIM ARAŞTIRMA
 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SALİMSOYLU19 Mayıs 2014 08:04

    ÜLKER BİZİM TOPTAN FİYAT SEVİYESİ DİPLERDE DİYE DÜŞÜNÜYORUM GETİRİ POTANSİYELİ TAŞIYAN HİSSE ALIM İÇİN DÜŞÜNÜLEBİLİR BENCE UYGUN FİYATI SATIŞ HEDEF FİYATI 29500 TL

  • recep15 Mayıs 2014 17:33

    parkmaden 30 haziranda %10 net temettü veriyor yükselişe geçebilir

  • ali15 Mayıs 2014 17:13

    bu seviyeden hissemi alınır,mayıs sonu temetüde bitiyor