Ana SayfaHisse Öneri ListesiAylık önerilen 10 hisse, potansiyel getiri tahmini---

Aylık önerilen 10 hisse, potansiyel getiri tahmini

8 / 10
Aylık önerilen 10 hisse, potansiyel getiri tahmini
15 Mayıs 2014 - 16:39 www.borsagundem.com

TAV HAVALİMANLARI
Hisseyi neden beğeniyoruz? 
Sezonsallık açısından zayıf çeyreklerden olsa da olumlu şirketin birinci çeyrek sonuçlarındaki operasyonel marjlardaki iyileşme hisse performansı açısından önemlidir. Öte yandan Nisan ayı trafik verilerine göre İstanbul Atatürk havalimanı dış hat yolcu sayısı artışındaki göreceli düzelme de olumludur. 
 
Döviz cinsinden gelir yapısı ve şirketin yönetimindeki havalimanlarındaki yolcu büyüme potansiyeli güçlü yönlerindendir. Üçüncü Havalimanı Projesi’nin tam anlamıyla tamamlanıp şehre entegre hale gelişinin TAV’ın İstanbul Atatürk Havalimanı kira süresinin dolacağı 2021’e kadar tam anlamıyla gerçekleşebileceğini düşünmüyoruz. Havalimanını ana aktarma merkezi olarak kullanan THY’nin büyüme planlarını da göz önüne aldığımızda havalimanı ve çevresindeki bölgenin kapasite yatırımlarıyla daha anlamlı hale getirilebileceğini düşünüyoruz. 

Potansiyel Katalistler 
Yeni ihaleler, Üçüncü Havalimanı Projesindeki gecikmeler 
 
Aşağı/Yukarı Yönlü Riskler 
Tunus yolcu trafiğinde beklenenden önce gerçekleşecek kalıcı iyileşme şirket için pozitif olabilir. Öte yandan THY’nin Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden seferlerini artırması uzun vadede risktir. 

OYAK YATIRIM ARAŞTIRMA
 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SALİMSOYLU19 Mayıs 2014 08:04

    ÜLKER BİZİM TOPTAN FİYAT SEVİYESİ DİPLERDE DİYE DÜŞÜNÜYORUM GETİRİ POTANSİYELİ TAŞIYAN HİSSE ALIM İÇİN DÜŞÜNÜLEBİLİR BENCE UYGUN FİYATI SATIŞ HEDEF FİYATI 29500 TL

  • recep15 Mayıs 2014 17:33

    parkmaden 30 haziranda %10 net temettü veriyor yükselişe geçebilir

  • ali15 Mayıs 2014 17:13

    bu seviyeden hissemi alınır,mayıs sonu temetüde bitiyor