Ana SayfaPiyasaAnadolu Cam ve Zorlu Enerji sorusu---

Anadolu Cam ve Zorlu Enerji sorusu

1 / 2
Anadolu Cam ve Zorlu Enerji sorusu
04 Temmuz 2017 - 08:43 www.borsagundem.com

BEDELSİZ ORANI BELLİ

SORU- Anadolu Cam yüksek bedelsiz oranı ile ilgili beklenti normal mi? Tahmini onay tarihi nedir?

Halil Baybes

CEVAP- Anadolu Cam 2000 yılından bu yana beş defa bedelsiz sermaye artırımında bulundu. Geçen 17 yıllık süre zarfında ortalama beş yılda bir bedelsiz sermaye artırımında bulundu. Son bedelsizini ise yüzde 15 ile 2012 yılında gerçekleştirdi. Firma ortalamanın üzerinde bir sürenin ardından bu yıl yeniden bedelsiz sermaye artırımında bulunacak. Şirket diğer yandan her yıl olmamakla birlikte nakit temettü ödemesinde de bulundu. 2000 yılından bu yana 2017 yılındaki de dahil olmak üzere on defa nakit temettü ödemesinde bulundu. Şirket son olarak geçtiğimiz mayıs ayında brüt yüzde 11,26 oranında nakit temettü verdi.

Şirketin bu yıl sermaye artırımını ne zaman gerçekleştireceği henüz netlik kazanmadı. Bununla birlikte 29 Mayıs 2017 günü aldığı kararla yüzde 68,91 oranında bedelsiz sermaye artırımında bulunacağını duyurdu. Halihazırda kayıtlı sermaye sistemine tabi bulunan firma 440 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini 750 milyon TL’ye yükseltecek. Arada geçen süre zarfında konuyla ilgili yapılan ek bir açıklama bulunmuyor.

Şirketin yatırımcıyla paylaştığı son gelişme ise hakim hissedarı olduğu iki firmayla ilgili. Yüzde 100 sermayesine sahip olduğu Anadolu Cam Yenişehir Sanayi A.Ş. ve Anadolu Cam Eskişehir Sanayi A.Ş.’yi birleşme yöntemiyle bünyesine dahil ediyor. Her iki şirketin de paylarına yüzde 100 oranında sahip olması nedeniyle gerçekleşecek birleşmede ayrıca sermaye artışı gündeme gelmeyecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)