Ana SayfaPiyasa10 aracı kurumdan 43 hisse önerisi---

10 aracı kurumdan 43 hisse önerisi

4 / 11
10 aracı kurumdan 43 hisse önerisi
12 Kasım 2018 - 12:14 www.borsagundem.com

PORTFÖY DAĞILIMI

Alnus Yatırım Araştırma Müdürü Yunus Kaya, banka hisselerindeki toparlanmadan yararlanmak amacıyla Vakıfbank'ın ve YKB'nin model portföyde yer aldığını aktarıyor. Kaya, "Sabancı Holding, TT, Koza Altın, EnerjiSA'ya ek olarak yeni santrali devreye giren Odaş Elektrik, güçlü nakit pozisyonuyla Eczacıbaşı ilaç, FVAÖK'ünü en iyi seviyeye yükselten Bera Holding de önerilerimiz arasında" diyor. Yunus Kaya, TL'nin değer kazanmasına rağmen borsanın fiyatının makul seviyelerde olması nedeniyle borsanın portföydeki payını yüzde 30'a yükselttikleri bilgisini veriyor. Dolar kurunda 5,50 TL civarının reel fiyat olduğunu düşünen Kaya, doların payının da bu nedenle yüzde 30'a çıkarıldığını kaydediyor. Kaya, "Faizdeki iyi getiri nedeniyle mevduatın payını da yüzde 30'da tutuyoruz" diye devam ediyor.

Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık, portföyde hisseye yüzde 30, dolara, TL mevduata ve tahvil-bonoya yüzde 20, altına yüzde 10 ağırlıkla yer verdiklerini söylüyor. Yüksek faizlerin şu aşamada daha fazla getiri sağlayacağını düşünen Ayışık'a göre, fiyatı çok düşmüş hisselerde uzun vadeli alımlar yapılabilir. Ayışık; Aksa Enerji, Aselsan, Bizim Toptan, Mavi Giyim, Migros, Şok Marketler ve TT'yi öneriyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozgur13 Kasım 2018 14:29

    Devlet bu zamanda o kadar sipariş parasını aselsana nasıl ödeyecek görecez bakalım, vede aynı tempoda siparişler devam eder mi sizce? Ya da Aselsan ın %80 satışları ihracat da bizim haberimiz mi yok!

  • Forex12 Kasım 2018 12:55

    Aselsanda ky ciddi mal satıyor. Yabancılar ise ciddi mal topluyor. Yabancı oranı 15 günde % 36 oldu. bakalım kim kazanacak