Ana SayfaPiyasaKüresel ekonomide 2019 riskleri---

Küresel ekonomide 2019 riskleri

6 / 6
Küresel ekonomide 2019 riskleri
31 Aralık 2018 - 12:17 www.borsagundem.com

2019 İÇİN YATIRIM ÖNERİLER

HİSSE SENETLERİ 

ABD: 2018'deki yüksek karlar, olumsuzlara rağmen iyimser havanın sürmesini sağlıyor. 2019’da güçlü bilançosu olan kaliteli şirketler öneriliyor. 

Avrupa: Karlar mütevazı, ekonomik ivme zayıf ve siyasi riskler yüksek. ABD’ye oranla daha az çekici. Küresel şirketler tercih edilebilir. 

Japonya: Zayıf yen, güçlü şirket yapıları ve ucuz fiyatlar nedeniyle önerilebilir. Siyasi istikrar ve merkez bankasının hisse senedi alım programı da destekleyici unsurlar. 

Gelişen Ülkeler: Uygun fiyatlar, ekonomik reformlar ve güçlü karlılık bu pazarı cazip kılıyor. Ticaret savaşı risk olsa da büyük ölçüde fiyatlanmış durumda. Gelişmekte olan Asya’da büyük fırsatlar var. 

SABİT GETİRİLİLER 

ABD Hazine Bonoları: Faizler yükselirken kısa ve orta vadeli ABD bonoları çekici yatırım alternatifi olmayı sürdürüyor. Fed’in faiz hamleleri ve enflasyonun seyri yakından izlenmeli. 

Avrupa Tahvilleri: Faiz verimliliği çekici değil. Ülke tahvilleri arasındaki faiz farklarının artması, kurumsal yatırımcılara hedge için fırsat yaratıyor. Ancak siyasi istikrarsızlık endişe kaynağı ve İtalya çok riskli. 

Gelişen Ülke Sabit Getirilileri: Yerel paradan ziyade dövize dayalı gelişmekte olan borçlanma araçları tercih edilebilir. Ticaret savaşı ve sıkılaşan küresel finansal koşullar nedeniyle seçici yaklaşım gerekiyor. (LEVENT GÜRSES/FORBES TÜRKİYE DERGİSİ)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)