Orhan Pala [email protected] Orhan Pala

Manipülatörlerin devresi kesildi

04 Aralık 2015, 11:10 - -

Otomatik Seans Durdurma Sistemi (OSDS) BISTECH geçişi ile birlikte 30 Kasım 2015 tarihinden itibaren yürürlükten kaldırılarak, yerine devre kesici uygulaması getirildi.

Bu uygulamayı kim düşünmüşse helal olsun. Yeni uygulama ile deyim yerindeyse bizim manipülatörlerin devresi kesildi.

Tam bir halt yiyecekleri zaman devre kesiliyor ve hisse işleme kapatılıyor. Uygulama, elektriğe çarpılmak üzere olan küçük yatırımcı için de bir uyarı niteliğinde.

Bazı hisselerde gün içerisinde 4-5 defa bile devre kesilebiliyor. Manipülatörler ne yapacağını şaşırmış durumdalar. İşlemler durunca plan bozuluyor ve hisseleri satmakta zorlanıyorlar.

Olağandışı fiyat ve miktar hareketi yaşandığında devre kesiliyor ve 5 dakika mola başlıyor. Mola kararına manipülatörler masaya yumruk vurarak tepki gösteriyor.

Yatırımcı ise uyarıyı dikkate alıp sakin kafa ile düşünerek dolandırılmaktan kurtuluyor.

Hedef Girişim Sermayesi hisseleri bir anda hiçbir neden yokken 8.5 liradan 3 günde 4.5 liraya kadar geriledi. Ancak, sürekli devre kesildiği için sert düşüşte büyük bir mal çıkışı yaşanmadı.

Manipülatörler harekete geçtiğinde devre kesici kronometreye basıyor ve çizgiden çıktığı an düdüğü çalıyor, “5 dakika mola” diyor. 

Uygulama başladığı 30 Kasım Pazartesi gününden 4 Aralık Cuma günü saat 10.45 itibarıyla tam 81 defa devre kesici sistemiyle işlemler durdurulmuş. Devre kesici işlemlerde rekor Hedef Girişim Sermayesi ve Avrupa Yatırım Holding hisselerinde. 

Yeni sisteme manipülatörler büyük tepki gösteriyor ve eleştiriyorlar. Bu da demek oluyor ki, sistem şimdilik amacına ulaşmış.

Yeni uygulamayı ilk günlerde anlayamayan manipülatörler şimdi devre kesicisine yakalanmadan nasıl işlem yapacaklarının formülünü arıyorlar.

Bakalım bulabilecekler mi?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)