Orhan Pala [email protected] Orhan Pala

Efsane CEO’nun en önemli projesi

11 Ekim 2016, 07:26 - -

Türk Telekom’un efsane CEO’su Paul Doany, 100 projeyle geri döndü. Bu projelerden en önemlisi, Türk Telekom’un yeniden dönüşüm ve büyümesinin mimarı olacak. Telekom’da Doany’nin başında olduğu bir ekip sadece bu proje için çalışıyor. Telekom’u yönettiği dönemde büyük projelere ve satın almalara imza atan Doany, yeni bir hamleyle Türk Telekom’u tekrar sahalara döndürecek. Hem de yeşil sahalara…

Efsane CEO, iddialı bir kadro ile 2010 yılında Digiturk ile yaptığı müsabakanın ikinci maçına hazırlanıyor. Ve bu sefer kazanmak istiyor!

TÜRK FUTBOLUNA BÜYÜK KATKI SAĞLADI

Bugünlerde unutulmuş olsa da Doany, Türk futboluna da önemli katkılar sağlayan bir isim. Onun sayesinde son 6 yılda Süper Lig’e 2 milyar doların üzerinde kaynak aktarıldı. 

2010 yılında gerçekleştirilen ve 215 milyon dolar muhammen bedelle başlayan naklen yayın ihalesinde fiyatın 320 milyon dolara yükselmesinde Türk Telekom büyük rol oynamıştı. Mehmet Emin Karamehmet’in de katıldığı ihalede Doany yönetimindeki Türk Telekom, 163 teklifin sunulduğu ihaleyi kazanamamıştı ama Türk futboluna aktarılan kaynağın rekor seviyeye ulaşmasını sağlamıştı. Yeniden Türk Telekom’un dümenine geçen efsane CEO, Haziran 2017’de gerçekleştirilecek yeni ihale için hazırlıklara şimdiden başladı.

TİVİBU’YU AYAĞA KALDIRACAK

Doany, ihaleyi kazanarak Tivibu’yu ayağa kaldırmak ve önemli bir TV markası yapmak istiyor. Türk Telekom bu adımla müşteri sayısını artırmayı planlıyor. Bu arada, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği Vakfı'nın ortaklaşa kurduğu Yayın İhalesi Komisyonu da yeni ihale çalışmalarına geçtiğimiz günlerde başladı.

 

DİGİTURK DE İDDİALI

Süper Lig maçlarının yayın haklarını 2001 yılından bu yana elinde bulunduran Digiturk’ün de ihaleyi kaptırmamak için tüm imkanlarını zorlayacağı biliniyor. 2010 yılında yapılan ihalede yaklaşık 2 milyar dolarlık en yüksek teklifi vererek 5 yıl süreyle yayın haklarını satın alan Digiturk, özel izinle 2016-2017 sezonunu da alarak rakamı yıllık 450 milyon dolara çıkarmıştı.

KATARLILAR İLE SUUDİLER KARŞI KARŞIYA GELECEK

Tabii 2010 yılında bu yana köprünün altından çok sular aktı. Mehmet Emin Karamehmet’in yönetiminde olan Digiturk, bir süre TMSF’nin kontrolünde kaldıktan sonra Katarlılara satıldı. Digiturk’ün yeni sahibi BeIN Sports. Yeni ihalede Katarlılar ile Suudiler karşı karşıya gelecek.

İlginçtir, Paul Doany’nin yeniden Türk Telekom CEO’su olmasından sonra kulislerde ihale için konuşulan rakamlar bir anda 600-650 milyon dolara yükseldi.

TÜRK TELEKOM’U VE TÜRKİYE’Yİ ÇOK İYİ TANIYOR

2006-2010 yılları arasında şirketin genel müdürlük ve CEO'luğunu yapan Doany, Türk Telekom özelleştirilmesinin mimarı olarak biliniyor. O dönem özelleştirme vitrininde olan Telsim’i isteyen Oger’in sahibi Hariri Ailesi’ni Türk Telekom’u almaya ikna etmeyi başaran Doany, Türk Telekom’dan ayrılsa bile Türkiye ile bağını hiçbir zaman koparmadı. İstanbul’da önemli gayrimenkul yatırımları yapan Doany, Dubai merkezli şirketi aracılığıyla özellikle teknoloji tabanlı Türk firmalarına da önemli yatırımlar yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adanalı01 Aralık 2016 16:01

    orhan pala yusf teker avturda bakın kurmlara aynı hep trad edenler iş ziraat garanti az inwest

  • yakupcan30 Kasım 2016 16:36

    sayın orhan pala abicim ben mynet hisse senetleri bölümünden hisseler hakkında yorumları takib ediyorum bir gün banada iztar hissesi aldırdılar çok iyi olucak diye ve hisse düştü bende başkaları mağdur olmasın diye yazıyorum ama beni atıyorlar ertesi gün yorumlarımı siliyorlar lütfen incelerseniz bir çok insanı kurtarmış olursınuz

  • alican25 Kasım 2016 15:26

    rodrigoda frontlu işlemler