Orhan Pala [email protected] Orhan Pala

Manipülatörler köşeye sıkıştı, ölüm tehditleri başladı!

05 Nisan 2016, 11:19 - -

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yaptığı düzenlemelerle, alınan yeni tedbirlerle borsayı çok daha güvenli bir yapıya kavuşturdu. Borsa İstanbul’un yeni Yönetim Kurulu da sermaye piyasalarını iyi bilen isimlerden oluşuyor. Bu ekibin de piyasaların gelişimine büyük katkı sağlayacaklarına tüm sektör inanıyor.
Sermaye piyasasının güven, açıklık ve kararlılık içinde çalışmasını ve tasarruf sahiplerinin yani yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını sağlamak hedefleri doğrultusunda, SPK’nın temel amaçları;

*Sermaye piyasalarının ve kurumlarının işleyiş kurallarını belirlemek,

*Piyasadan fon kullanan şirketlerin belli kurallara uygun olarak en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak,

*Sermaye piyasasına yatırım yapan tasarruf sahiplerinin hak ve yararlarını korumak,

*Piyasaların adil ve etkin çalışmasını sağlamak.

6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ile zemini düzelten ve finansal istikrarı sağlayan SPK, özellikle yatırımcıların hak ve menfaatlerini koruyan önemli tedbirler alıyor.

Artık yapanın yanına kalmıyor! Piyasa bozucu eylemler en ağır şekilde cezalandırılıyor.

Manipülatörler ise köşeye sıkışmış durumda. Artık bedelli sermaye artırımı sonrası komisyonlu hisse satışı, batık şirketlerin halka arzı, komisyon karşılığında ortak satışı, sert fiyat hareketleri dönemi bitti. Buna kalkışan patron ve manipülatörler başına gelecekleri biliyor.

Genpower Enerji gibi mali sıkıntı içerisinde olan bir şirketin milyarlık dolaylı halka arzına izin çıkmaması, piyasalardaki temizlik sürecinin başlangıcıydı. Ama o dönemde kimse bunu anlayamadı.

Gelinen noktada SPK’nın ne kadar haklı olduğu ortaya çıktı. O günlerde Genpower Enerji başta olmak üzere yapılan usulsüzlükleri bir bir ortaya çıkaran borsagundem.com piyasa dolandırıcıların hedefi konumuna geldi.

Hâlâ da öyle... İftiralar, şantajlar, tehditler… Başımıza gelmeyen kalmadı.

Ellerinden geleni ardlarına koymadılar. Bir dönem kamudaki bazı memurları da borsagundem.com üzerinde baskı kurmak için harekete geçirdiler. Susturmaya çalışıyorlar. Haklı olduğumuz mücadeleden korkmadık, yılmadık.

Köşeye sıkışan manipülatörler ise tehditlerini artırdı.

Geçenlerde bir şirketin genel kurulunda karşılaştığım piyasanın en azılı manipülatörü, beni görünce buz kesti, suratı kireç gibi oldu. “Sakın fotoğrafımı çekme, seni öldüreceğim” diye feryat etmeye başladı. Belli ki gizlenmek istiyor, sakladığı bir şeyler var. Dürüst, namuslu, şerefli, haysiyetli, vicdanlı birisi böyle bir tepki verir mi? Her halde oyunları bozulduğu için “Seni öldüreceğim, öldüreceğim” diye tehditler savuruyor. Isıracak köpek dişini göstermez.

Tabii artık masum insanların parasını çalamıyorlar. Foyaları bir bir ortaya çıkınca belli ki köşeye sıkışmışlar. Sülük gibi yatırımcıların ensesine yapışmışlardı, artık kan ememeyince deliye dönmüşler. “Öldüreceğim” diye tehdit ederek bizi korkutmaya çalışıyor ki, batmak üzere olan şirketleri halka arz edebilsin, hisseleri 1 liradan 20 liraya götürüp tekrar kuruşlu rakamlara düşürebilsin. O dönem biteli çok oldu ama hâlâ farkında bile değil. Gözü dönmüş.

Bir tehdit de Panda Ayhan ve Ankaralı Nazım’dan geldi. Sağda solda, “Orhan’ı mafyaya vereceğiz” diyorlarmış. Bunlardan her şey beklenir. İstiyorlar ki, her haltı yiyelim, kimse bize dokunmasın.
Şeyh Edebali, Osman Gazi’ye nasihatinde şöyle diyor: “Şu üç kişiye; cahiller arasındaki alime, zengin iken fakir düşene ve hatırlı iken itibarını kaybedene acı!”

Bunların hepsi acınacak durumdalar.

Edebali nasihatine şöyle devam ediyor:

“Kişinin gücü, günün birinde tükenir, ama bilgi yaşar. Bilginin ışığı, kapalı gözlerden bile içeri sızar, aydınlığa kavuşturur. Hayvan ölür, semeri kalır; insan ölür eseri kalır.”

Allah’tan başka kimseden korkmuyoruz.

Kimsenin de borsagundem.com’u susturmaya gücü yetmez.

Bunu da hâlâ anlayamamışlar…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (37)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hidayet kallah16 Şubat 2017 18:37

    allah razı olsunsenden

  • Volkan kuzey11 Ocak 2017 19:45

    Hocam sizi ayakta alkışlıyorum evet her şirketin bence bir manipulatoru var hisseler tavan yaparken bir anda durdurup sacma sapam haberlerle hisseleri buyuk kucuk yatırimcinin zamanini ve parasini calmakdan baska hic bir isi yok bu kan emicilerin..dha gecen gun ... adli gazetenin hisseleri sozde bu holdingin binasini polisler feto sorusturmasndan aranmista yoneticide cikip korkulacak bir konunun olmadigi bahsediyor ne hikmet Se polislerde tam saat 5 de hissenin tam tavan yaptigi sirada iceri giriyor ve hisseler o anda gum bunun hic biri ne tv de nede gaztede yazdı imkb nin yarisini yabanci yarisini bizimkiler hortumlarken yatirimci nasil para kazanacak uzun vadede bilemiyorum bence simdiki 2 liralik hisseyi 5 sene sonra 20 30 dan satmak bnce biraz hayalcilik bu kan emiciler gibi dusunmek lazm bu borsada yoksa kazanmak cidden zor size iyi calismalar

  • Ferdi 18 Nisan 2016 14:42

    Orhan bey ellerinize sağlık. Yakında insaallah izfas manplasyonuda aydınlanacak adalet yerini bulacaktır. .

  • sq07 Nisan 2016 03:45

    Orhan Bey mücadelenize bir şey dediğim yok ancak öyle bir yazmıssınız ki gören de bist tertemiz olmuş sancak.Siz gerçekten inanıyor musunuz o devrin kapandığına?? Yada gerçekten inanıyor musunuz köşeye sıkıştıklarına ?? Benim gördüğüm bütün rezillik tüm şerefsizlik olduğu gibi devam ediyor.

  • BORSHACİ06 Nisan 2016 21:46

    N e zaman ışıklar,usaş ve rıza v.b.lerine dur diyecekler o zaman inanırım. Adamlar az kalsın batık globali halka arz edeceklerdi.Şimdi de ışıklar üzerinden usaşın paralarını içedecekler.

  • Osman06 Nisan 2016 20:04

    Kervan da yatırımcı söğüşleme dolaplarında Koza yı ona katlar, haydi Koza'ya müdahale eden hükümet aynı müdahaleyi kervan dada gösterin de görelim

  • Koray06 Nisan 2016 19:59

    Şu kervansaray daki borsa rezaletleri serisi operasyonun dosyası bir açılsa. Ülke borsasının halini herkes acık görse

  • hakan tan06 Nisan 2016 18:41

    gsdho yla alakali da biraz yazsaniz iyi olacak ..orhan bey ... elleinize saglik ..

  • Mustafa Uslu06 Nisan 2016 14:34

    İhlasevim ve Akplus şirketleri kimin ? İhlasın değilse neden yönetimi, ihlas grubundan ? Adresleri, işleri neden aynı ? İhlasevime iş yapanlar söylüyorlar, İHLASIn diye ama kağıt üzerinde ispatlayamıyoruz

  • Mustafa Uslu06 Nisan 2016 14:31

    Bu kadar çık sektörde iş yapan böyle bir holdingin kağıdı nasıl olur bu kadar zaman 0,22 de durur, bu kadar süre bu kağıda bu baskıyı kim, meden yapar

  • Mustafa Uslu06 Nisan 2016 14:28

    Orhan bey merhaba, 11 nisanda yapılacak ihlas genel kuruluna bekliyoruz sizi.biz ky olarak katılacağız ve akıllara durgunluk veren pek çok sorumuz hazır, esas curcuna orada yaşanacak

  • velı06 Nisan 2016 13:09

    manıpulasyonun babasını transturkte acun yaptı adam olupta bır satır yazamadınız.

  • tv06 Nisan 2016 12:56

    yazı vede akıl üstün gelince bunlar korkaklıklarından kendilerini kabadayısanıyorlar oysaki enkorkak insanlar bunlardır birde ricam ranlojistigi bir araştırımısınız saygılar orhanbey

  • MEMSA ZEDE06 Nisan 2016 11:11

    Orhan bey bir de Memsa'yı yazsanız nasıl olur diyorum...

  • Lawye05 Nisan 2016 23:56

    Kervansaraya çökmüşler ama devleti yönetenler seyrediyor. Büyün işlemler borsa rezaleti! Devleti yönetenler Sadece ipeke Koza yamı müdahale edebiliyor ?

  • Suat tosun 05 Nisan 2016 23:39

    Sonuna kadar arkanizdayiz orhan bey unutmayin bunu.

  • redkit05 Nisan 2016 23:37

    Orhan reis devam et gercekleri yazmaya arkandayiz speksavar orhan abim benim

  • Ildız05 Nisan 2016 23:19

    Manipulatörler borsadaki en kaymak iş olan kervanda iş başındalar hala, yatırımcının burnundan getirdikler. Jöleli aşkına

  • gencay 05 Nisan 2016 22:28

    hisseleri toplayıp komisyon karşılığında yabancıya ver ondan sonra nasılsa yabancıya hesap sorulamıyor bunlarıda yazın..

  • muhalif05 Nisan 2016 20:02

    hocam kervansarayda dönen dolapların peşini bırakma ALLAH seni varetsin

  • muharrem05 Nisan 2016 18:28

    panda artık girme milletin günahına garibanların hayatı söndü yeter

  • kamil dönmez05 Nisan 2016 18:08

    hangi şirketin genel kuruluydu yazarsanız bizde öğrenmiş oluruz herşeyi yazıp onu yazmamanız can sıkıcı

  • yt05 Nisan 2016 17:26

    teker şimdi hangi tahtayı yapıyor borsa gümdem. duyumlar tmool pazarlıyorlarmış. yatırımcıyı bilgilendirin .

  • emekci05 Nisan 2016 15:24

    bu hikayeler eskidi. manipülasyon hala devam ediyor borsada

  • tv 05 Nisan 2016 15:21

    kormanızahiç gerekyok orhanbey bu acizler kuyruklarını arkalarına sıkıştıranlardır

  • yiğido05 Nisan 2016 15:15

    ayhan üstadın suçu yok millet almasın ne yapsın ayhan abimiz yani.

  • mz 05 Nisan 2016 14:49

    kimse borsagündemi susturamaz.

  • magdur05 Nisan 2016 14:45

    PLASPAK KİMYA İnsanların hayatını kararttı mahvetti lutfen yazın

  • uğur05 Nisan 2016 13:35

    Egeli şirketlerinde dönen oyunları da yazın lütfen?? tan Egeli denen soyguncuyu da dile getirin !!!!???

  • ilker özdemir05 Nisan 2016 13:24

    ALLAH Ssizden razı oldun orhan bey.zamanında bu çakalların oyununa gelen biri olarak sizi canı gönülden destekliyorum.yılmayın korkmayın.....

  • YOrumcu05 Nisan 2016 12:28

    Sayende orge tuzagına düşmedim. Mobili düzelt ne olur telefondan takip edemiyoruz sizi.

  • alican05 Nisan 2016 12:26

    Bizim ne yapmamız lazım ORHAN BEY. Bu adamlara karşı bizi mecazi anlamda söylüyorum , bizi silahlandırın . harekete geçelim .

  • yazıklar olsun...05 Nisan 2016 12:16

    suat olgun ve çetesi, ayakçıları adanalı yusuf, ankaralı muzaffer, volkan yazgan, yancılarını her fırsatta zarara uğratan bahadır karlıdağ, etiler hezimeti deli bekir, yazın bunları açık açık ki, insanlar artık zarar etmesin. yazıklar olsun bunlara.

  • Sezgin saylam 05 Nisan 2016 12:08

    Herkes bildiğini okusun

  • fatih genç05 Nisan 2016 11:57

    sonuna kadar destekliyoruz sizi... eksik olmayın

  • Kayhan05 Nisan 2016 11:47

    Tanga ayhan değilmi bu.Hani hakkında bisürü dedikodu olan.İnsanda sokağa çıkmaya yüz lazım,şimdide tehditmi ediyomuş insanları.Keşke hapisten hiç çıkmasaydı daha iyiydi.

  • Midpoint05 Nisan 2016 11:44

    Orhan bey meyve veren ağaç taşlanır.Sen doğru bildiğin yoldan vazgeçme.Biz yatırımcılar seninleyiz.Bu dolandırıcıların son çırpınışları.