SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : NETAS hep böyle yatay mı gidecek? Ne zaman bu hisse diğerleri gibi alıp başını gidecek? Gönderen : Özkan Yılmaz12.03.2019, 20:45

Kasım 2017’de en yüksek 18,99 TL’yi test eden Netaş, sonrasında gelen satışlarla birlikte geçtiğimiz ocak ayında 6,33 TL’ye kadar geriledi. Yılın ilk gününden başlayarak piyasada gözlenen hareketlenmeye paralel kademeli bir çıkış görülürken en yüksek seviyesini 26 Şubat 2019 günü 8,64 TL ile gördü. Şimdilerde ise yaşanan kâr satışları devam ediyor. Satışların devam etmesi halinde halihazırda 7,22 TL’de bulunan fiyatın daha da gerilemesi gündeme geleceği gibi 6,33 TL bölgesinde bulunan destek bölgesini görmesi de sürpriz olmayacaktır. Geçtiğimiz yıl satış gelirlerinde düşüş gözlenen şirketin maliyet kaleminde ise artış devam etti. Söz konusu durum esas faaliyet kârında ciddi bir erimenin yaşanmasına yol açtı. Şirketin diğer faaliyet kalemlerinden gelen giderin de etkisiyle yıl sonunda 19,8 milyon TL zarar oluştu. Zarar geçtiğimiz yıl ilk çeyrekten başlayan yılın son çeyreğine kadar devam ederken artışını sürdürdü. Oluşan zarar ister istemez hisse üzerinde ciddi bir baskıya neden oldu. Şirketten basına yansıyan açıklamalarda ise teknolojiye verilen öneme atıfta bulunulmakta. Ancak son noktada bir şirketin performansını ölçen en önemli verinin kârlılık olduğu unutulmamalı. Firmanın zarar etmesi ise yatırımcının elindeki hisseleri satmasına yol açıyor ve bu da nihayetinde hissenin değerini düşüren bir durum. Firmanın gelir ve kârlılıkta istikrarlı büyüme sergileyebilmesi hisseye olan ilgiyi artırırken hissenin değerini de yükseltecektir.

NETAS TELEKOM. NETAS

Alış0,00

Satış95,35

Gün İçi En Düşük94,55

Gün İçi En Yüksek106,00

PD/DD28,41

FK62,05

Fiyat95,35

Değişim-5,59%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI