SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : En son geçtiğimiz sene tavan yapan Metro, şimdi tabanın kralını yapıyor. Bu durumda ne yapmamızı uygun görürsünüz? Azıcık daha bekleyelim mi yoksa çıkalım mı? Gönderen : Bilal Tezel08.04.2019, 22:33

Metro’ya ait hisseler zaman zaman yukarı yönlü ataklarda bulunsa da asıl yönelimin aşağıya dönük olduğu unutulmamalı. Hissenin geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde son gerçekleştirdiği atağın ardından Mart 2017’den bu yana düştüğü gözlenmekte. Hisse, 3 Mart 2017 günü en yüksek 1,64 TL’ye kadar çıktıktan sonra sürekli gerildi. Geçen zaman diliminde arada gerçekleştirdiği çıkışlar olsa da nominal değerinin altına inmekten kurtulamadı. Şimdilerde de 78 kuruştan işlem görüyor. Şirketin en büyük sıkıntısı faaliyetlerinden dolayı kâr edememesi. Son beş yıl içinde yatırım faaliyet kaleminden gelen gelirlerle bazı yıllar kâr açıklasa da bunu güçlü ve istikrarlı şekilde sürdürmesi mümkün olamıyor. Son olarak 2018 faaliyet döneminde 438,8 milyon TL zarar açıkladığı gözlenmekte. Şirketin oluşan bu zararında diğer faaliyet gideri ile yatırım faaliyet kalemindeki giderleri etkili oldu. Söz konusu durum ister istemez hissenin fiyatı üzerinde baskıya neden oluyor. Halihazırda hissenin nominal değerinin altında bulunması da bunun göstergesi. Yatırımcının hisseye yönelik güçlü beklentisinin olmaması olası yukarı atakların uzun süreli devam etmesine mani olmakta. Gelir ve kârlılığını düzenli şekilde artıran firmaların takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

METRO HOLDING METRO

Alış0,00

Satış2,90

Gün İçi En Düşük2,87

Gün İçi En Yüksek2,99

PD/DD0,49

FK1,13

Fiyat2,90

Değişim1,05%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI