SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİKİ YILDIR KÂRI AZALIYOR-
SORU : Akbank hissesinin ay içerisindeki görünümü ne olabilir? Bulunduğumuz hafta içerisinde hangi seviyeyi görebilir? Gönderen : Yusuf Ömeroğlu30.03.2020, 20:07

Hisse senedi piyasasında genel bir düşüş söz konusu. Bütün hisseler gibi Akbank da iki ay içerisinde ciddi bir değer kaybı yaşadı. Fiyatı 22 Ocak 2020 günü en yüksek 8,99 TL’yi test ederken sonrasında hızla geriledi ve mart ayının ikinci yarısında 5,05 TL’ye kadar indi. Şimdilerde ise 5,51 TL’den işlem görüyor. Hissenin şimdilerde işlem gördüğü fiyat, önemli destek bölgesine denk geliyor. Yaşanan Koronavirüs salgını nedeniyle mevcut seviyelerde bir süre oyalansa da daha aşağı kayması için güçlü bir ikinci dalganın gelmesi gerekecektir. Böylesi bir olasılık her ne kadar ihtimal dahilinde olsa da gerçekleşmesi için güçlü bir nedenin varlığını gerektirecektir. Örneğin tedbirlerin beklenenden daha uzun süreye yayılması buna gerekçe olabilir. Bununla birlikte gelinen seviyeler daha ziyada alım bölgesi olarak öne çıkıyor Ancak kısa vadeli beklentilerle gerçekleştirilecek alımların her zaman için riski yükselteceği unutulmamalı. Güçlü ve kârlı firmalar da olsa piyasaların henüz önünü görememesi kısa vadede bir çıkış olasılığını da belirsiz kılıyor. Bu da kısa dönemli işlemlerin riskini yükseltmekte. Beklenen çıkışların gerçekleşmemesi halinde zorunlu satışlardan kaynaklı zararların yaşanmasına sebep olabilecektir. Bu nedenle kısa sürekli al sat beklentisi ile hareket edilmemesi doğru olanıdır. Tüm bunlardan ayrı olarak bankanın son iki yıldır kârını düşürdüğünü not etmek gerekiyor. Geçtiğimiz yıl oluşan kârı ise ortaklara dağıtmayarak olağanüstü yedeklere aktaracağını duyurdu. Söz konusu kararın alınmasında BDDK’nın bankların özkaynak yapılarını güçlü kılınması ve kâr payı dağıtmaması yönündeki tavsiyesinin etkili olduğu anlaşılıyor.

AKBANK AKBNK

Alış0,00

Satış57,45

Gün İçi En Düşük57,45

Gün İçi En Yüksek60,85

PD/DD1,41

FK4,49

Fiyat57,45

Değişim-4,73%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI