SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Altı yıldır Orge Elektrik hissesini bekliyorum. Altı yıl önceki fiyatına ne zaman gelir? Gönderen : Hatice Öztürk03.09.2019, 21:37

Orge Elektrik’in kârlılığında düzenli şekilde artış yaşanmasına rağmen yatırımcının hisseye ilgisi pek de yeterli değil. Kârdaki artışın hisseye ilgiyi artırmaması yatırımcı nezdinde şirkete yönelik değerlendirmede başka kriterlerin devrede olduğu şeklinde yorumlanmalı. Düşük ilgi hissenin fiyatına da yansıyor. Mayıs 2012’de borsada işlem görmeye başlayan hisse, düzeltilmiş verilerle en yüksek seviyesini Mart 2013’te 6,70 TL ile test etti. Sonrasında hızla değer yitirirken bir daha bu seviyeye ulaşamadı. Arada geçen süre zarfında tekrar çıkışlar ve inişler sergilese de şimdilerde 3,44 TL seviyelerinde işlem görüyor. Son üç ayda yatayda dalgalı bir seyir izlenirken daha ziyade 3,22 TL’nin üzerinde tutunduğu gözlenmekte. Mevcut seviyelerde tutunabilmesi desteğin güçlenmesi ve bu seviyelerde birikecek enerjiye bağlı olarak çıkış olasılığı da gündeme gelebilecektir. Halihazırda Sermayesinin yüzde 53,82’si Gündüz ailesinin elinde bulunan şirketin halk açık kısmı ise yüzde 45. Borsadaki paylar ise dağınık halde bulunuyor. Gözlendiği kadarıyla hissedeki çıkışın güçlenebilmesi için yatırımcıların ilgisinin artması önemli.

ORGE ENERJI ELEKTRIK ORGE

Alış0,00

Satış71,25

Gün İçi En Düşük70,50

Gün İçi En Yüksek72,85

PD/DD5,59

FK11,66

Fiyat71,25

Değişim-1,32%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI