SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : FMIZP hissesinde iki yıl bekledim hiçbir şey olmuyor diye sattım. Sonra takır takır çıktı. Önce aldığıma pişman oldum şimdi de sattığıma pişmanım. Yeniden alsam mı acaba? Gönderen : Kazım Tunç19.11.2019, 11:29

Federal Mogul İzmit Piston uzun süre yatayda dalgalı bir seyir izledikten sonra geçtiğimiz haziran ayından sonra yukarı yönlü bir hareket sergiledi. Hisse, en yüksek 22,70 TL seviyesini görürken sonrasında gelen kâr satışlarıyla birlikte geriledi. Halihazırda 21,90 TL’den işlem görüyor. Bu seviyeler hisse için güçlü direnç bölgesi. Mevcut seviyelerden kâr satışlarını gözlemek bu anlamıyla şaşırtıcı olmamakta. Satış baskısının devam etmesi halinde de fiyatın daha da aşağıya kayması gündeme gelebilecektir. Bu noktada hissedarların ne denli satış eğiliminde olduğu ve alıcıların da bu seviyeleri yeni maliyet oluşturulması için uygun görüp görmediği önemli olacaktır. Meseleye bu çerçeveden bakıldığında piyasadaki genel seyrin yukarı yönlü olmaya devam etmesi halinde alıcıların mevcut seviyelerde maliyet oluşturmaya teşvik edici bir unsur olabilecektir. Ancak aksi durumda ise satış baskısının ağır basması gündeme gelecektir ki böylesi bir durumda fiyatın gerilemesi söz konusu olacaktır. Şirketin son açıkladığı 2019 dokuz aylık bilançosuna göre gelirde artış yaşanmasına rağmen kârda gerileme söz konusu. Artan maliyetler firmanın kârının azalmasında etkili oldu. Geçen yıl yatırım faaliyet kaleminden elde edilen gelirin bu yıl olmaması ise dönem sonu kârının bir önceki yılın altında kalmasına yol açtı. Hissenin son kapanışına göre fiyat kazanç oranı ise 14,20 seviyesinde bulunuyor. Oran BIST 100 Endeksi ortalaması olan 8,69 göz önüne alındığında yüksek kalmakta.

F-M IZMIT PISTON FMIZP

Alış0,00

Satış334,25

Gün İçi En Düşük330,25

Gün İçi En Yüksek338,50

PD/DD19,81

FK121,43

Fiyat334,25

Değişim-0,67%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI