Ana SayfaPiyasaUzun vadeli çıkış trendini koruyor---

Uzun vadeli çıkış trendini koruyor

1 / 11
Uzun vadeli çıkış trendini koruyor
13 Ağustos 2014 - 16:41 www.borsagundem.com

ZARAR YAZMAYA DEVAM EDİYOR

SORU-
Altınyağ bir iyi olacakmış gibi oluyor bir de bakıyorsun boş çıkıyor? Bir türlü anlayamadım bu hisseyi. Durumu hakkına bilgi alabilir miyim? 

Yaprak Gök

CEVAP-2000 yılında borsaya açılan Altınyağ’ın düzeltilmiş verilere göre halka arz fiyatı 4,54 TL’ye denk geliyor. Hissenin 12 Ağustos 2014 günü kapanış fiyatı ise 0,82 TL’den gerçekleşti. Bu anlamıyla aradan geçen 14 yılı aşkın sürenin ardından hissenin mevcut fiyatının hâlâ halka arz seviyesinin gerisinde bulunduğu görülmekte. Uzun zamandır sürekli zarar açıklayan firma ilk defa geçtiğimiz yıl kâra geçti. Ancak bu yıl sonunda tekrar zarar açıklayacağı anlaşılıyor. Zira son açıkladığı altı aylık bilançosuna göre dönem zararı 1,3 milyon TL. İkinci yarıda bu rakam daha da artabilir. Öte yandan geçmiş yıl zarar toplamı ise 36,2 milyon TL. Firma satış gelirlerini artırmasına rağmen esas faaliyetlerinde kalıcı bir kâr elde edemediği sürece zarar açıklamaya devam edeceğe benziyor. Mali yapısındaki performans düşüklüğü ister istemez etkisini hissenin fiyatına da yansıtıyor. Daha güçlü yapıya sahip hisseleri takip etmeniz yerinde bir yaklaşım olacaktır. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çevik Produksiyon15 Ağustos 2014 02:34

    2013 yıl Alyağda tahtacıların kağıt boşaltma yılıydı, 2014 yılı kağıt toplam yılı. 2015 in ortalarına kadar toplama tamamlanırsa, yeni bir 2015 operasyon yaparlar. "Tekrar biodizel üretimine başladık, tekrar kapasitenin yıllık kapasiteleri kadar sipariş aldık, tekrar üretim kapasitemizi iki katına çıkarıyoruz, tekrar enerjimizi kendimiz üreteceğiz, tekrar gürtaş arsa satışi yapacağız, tekrar iso 500 içine gireceğiz, tekrar büyü karlar dağıtacağız haberleri yaparlar. ve tekrar bir defaya mahsuz kargösterirler bilançolarda. tabi yabancı ortak falan gibi daha üretken yeni bildirim haberlerde ekleyebilirler! daha önce hiç biri gercekleşmeyeceğide muhtemel, gibi olur hisseler boşaltıldıktan sonra!

  • Altınyağ14 Ağustos 2014 02:13

    Alyağ, tamamen manupilatif kağıt. tahta oyunları için var olan bir şirket, Hatırlayın gecen yıl onlarca bekleti oluşturan bildrim yaptılar (hiç biri gercekleşmedi hiç bir zaman)ve peşisıra tarihinde bir defa kar verdiler alıcı toplayıp 1.40 larda milyonlarca lotu kucaklara döktüler. çok sinsice bir operasyonu tamamladoılar. sonrasındaki her dönem zarar. ve kağıt dplerde geziniyor. birgun tekrar toplarlarsa dipten, yine bildirim yağmuru gelir ve kr gösterirler bilançolarda. yeni operasyon için!!

  • omer13 Ağustos 2014 19:23

    İnşallah batar 8 aydir pendik ayedas 82tl depozito arda kalan parayi beş yatirmadi bu hirsizlara dur diyen yokmu