Ana SayfaPiyasaUzun vadeli çıkış trendini koruyor---

Uzun vadeli çıkış trendini koruyor

11 / 11
Uzun vadeli çıkış trendini koruyor
13 Ağustos 2014 - 16:41 www.borsagundem.com

UZUN VADELİ ÇIKIŞ TRENDİNİ KORUYOR

SORU-
Borusan Yatırım Pazarlama nasıl oluyor da 2008’den beri yükseliyor? Bu hisseyi değerli kılan nedir? Neden diğerleri düşerken bu hisse çıkıyor? Daha da çıkacak mı? Bizi aydınlatırsanız memnun kalırız? 

Vedat Koca

CEVAP-Borusan Grubu içerisinde yer alan Borusan Yatırım’ın sermayesinin yüzde 13’ü borsada işlem görüyor. Halka açık olan bu kısmın yüzde 66,55’i Ata Yatırım’ın saklamasında bulunuyor. Kalan diğer paylar ise dağınık halde aracı kurum saklamalarında yer almakta. Firmaya ait hissenin fiyatı, Endeksteki genel trende bağlı olarak 2008’in son aylarından başlayarak yükselişe geçti. 2012 yılına kadar kârını düzenli olarak artırmaya devam etmesi hissedeki çıkışın da desteklenmesine imkan sağladı. Şirket 2013 yılında kârını düşürürken hissenin fiyatının da Mayıs 2013’ten başlayarak yataya dönmesinde ve hatta gerilemesinde etkisi olduğu görülüyor. Son açıklanan 2014 yılı altı aylık bilançosunda ise kârı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 arttı. Ancak gerçekleşen artışa rağmen hissede Temmuz 2014’ten bu yana düşüş gözleniyor. Fiyattaki gerileme hissenin f/k oranının Endeks 100 hisselerinin ortalamasının gerisinde kalmasına neden oldu. Teknik olarak hâlâ uzun vadeli çıkış trendinde bulunan hisse, gelir ve kârdaki büyümenin devam etmesi halinde çıkışını sürdürecektir. 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çevik Produksiyon15 Ağustos 2014 02:34

    2013 yıl Alyağda tahtacıların kağıt boşaltma yılıydı, 2014 yılı kağıt toplam yılı. 2015 in ortalarına kadar toplama tamamlanırsa, yeni bir 2015 operasyon yaparlar. "Tekrar biodizel üretimine başladık, tekrar kapasitenin yıllık kapasiteleri kadar sipariş aldık, tekrar üretim kapasitemizi iki katına çıkarıyoruz, tekrar enerjimizi kendimiz üreteceğiz, tekrar gürtaş arsa satışi yapacağız, tekrar iso 500 içine gireceğiz, tekrar büyü karlar dağıtacağız haberleri yaparlar. ve tekrar bir defaya mahsuz kargösterirler bilançolarda. tabi yabancı ortak falan gibi daha üretken yeni bildirim haberlerde ekleyebilirler! daha önce hiç biri gercekleşmeyeceğide muhtemel, gibi olur hisseler boşaltıldıktan sonra!

  • Altınyağ14 Ağustos 2014 02:13

    Alyağ, tamamen manupilatif kağıt. tahta oyunları için var olan bir şirket, Hatırlayın gecen yıl onlarca bekleti oluşturan bildrim yaptılar (hiç biri gercekleşmedi hiç bir zaman)ve peşisıra tarihinde bir defa kar verdiler alıcı toplayıp 1.40 larda milyonlarca lotu kucaklara döktüler. çok sinsice bir operasyonu tamamladoılar. sonrasındaki her dönem zarar. ve kağıt dplerde geziniyor. birgun tekrar toplarlarsa dipten, yine bildirim yağmuru gelir ve kr gösterirler bilançolarda. yeni operasyon için!!

  • omer13 Ağustos 2014 19:23

    İnşallah batar 8 aydir pendik ayedas 82tl depozito arda kalan parayi beş yatirmadi bu hirsizlara dur diyen yokmu