E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası haftanın son gününü sert düşüşle kapadı---

New York borsası haftanın son gününü sert düşüşle kapadı

New York borsası haftanın son gününü sert düşüşle kapadı
15 Aralık 2018 - 04:48 borsagundem.com

Gün içinde açıklanan ABD sanayi ve perakende verilerindeki yükselişe rağmen Çin'den gelen kötü veriler küresel büyüme endişesini öne çıkardı. ABD borsaları haftanın son günü sert düşüşler yaşadı

BORSAGUNDEM.COM

New York borsası, haftanın son işlem gününü, küresel büyümeye yönelik endişelerin Çin'den gelen zayıf verilerle güçlenmesi nedeniyle sert düşüşle tamamladı.

ABD'de gün içinde açıklanan verilere göre, sanayi üretimi, kasım ayında yüzde 0,6 artarak beklentiyi ikiye katladı ve son 3 ayın en iyi performansını gösterdi.

Ülkede perakende satışlar da kasım ayında yüzde 0,2 artarak beklentinin üstünde gerçekleşti. Diğer taraftan, ABD ekonomisine ait imalat sanayi PMI'ın aralık ayında 53,9'a gerileyerek son 13 ayın en düşük seviyesini kaydettiği bildirildi.

Gün içinde açıklanan kasım ayına ait ABD sanayi üretimi ve perakende satış verileri yüksek çıkmasına rağmen yatırımcılar, Çin'den gelen zayıf verilerle küresel ekonomideki yavaşlamaya odaklandı. Ladenburg Thalmann Asset Management'ın CEO'su Phil Blancato, “ABD ekonomisinin çekirdeğini oluşturan sağlam temel veriler, küresel bir yavaşlama potansiyeli yüzünden gölgede kalıyor” diyerek küresel büyüme endişesinin Wall Street'teki etkisini dile getirdi. 

Bu arada Reuters'in anketine göre ABD'de bir resesyon riskine ilişkin beklentinin medyanı yüzde 40'a çıkması da Wall Street yatırımcılarını tedirgin etti.

Kapanışta, Dow Jones Endeksi yüzde 2,02 azalışla 24.100,51 puana, Standard&Poor's (S&P) 500 Endeksi yüzde 1,91 kayıpla 2599,95 puana ve Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 2,26 düşüşle 6.910,67 puana geriledi.

GÜNÜN EN ÇOK KAYBEDEN HİSSESİ

Reuters'ın Johnson&Johnson'ın talk pudrasında asbest bulunduğu ve şirketin bunu 1971'den yana bildiğini belirten makalesinin ardından, şirketten yapılan tüm karşı ataklara rağmen Johnson&Johnson hisseleri cuma günü yüzde 10'dan fazla değer kaybetti. Johnson&Johnson hisselerindeki bu düşüş, Dow sanayi endiksindeki sert düşüşte büyük pay sahibi oldu. 

ENDEKSLER HAFTAYI DA KAYIPLA GEÇİRDİ

New York borsasında haftalık bazda da gerileme yaşandı. Endeksler, ticaret savaşı, Fed'in faiz artırımları, ABD Hazinesinin verim eğrisindeki düşüş, Brexit gibi değişen endişelerle hafta boyunca sıkıntılı seanslar yaşadı. Analizciler, "Yatırımcıları ve hisseleri etkileyen o kadar çok gelişme oluyor ki, hızına yetişemiyoruz" ifadesini kullandı. 

Haftalık bazda, S&P 500 yüzde 1.25, Dow sanayi endeksi yüzde 1.2 ve Nasdaq yüzde 0.84 oranında değer kaybetti.

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

 

Borsa İstanbul sert düştü

 

ABD ekonomisinde resesyon riski

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)