E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıMerkez'in faiz kararı borsayı nasıl etkiler---

Merkez'in faiz kararı borsayı nasıl etkiler

Merkez'in faiz kararı borsayı nasıl etkiler
23 Ağustos 2016 - 09:54 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve Para Politikası Kurulun'un açıklayacağı faiz kararının etkilerini değerlendirdi.

Gelişmiş ülke tahvillerinin üçte birinden fazlasının eksi faiz verdiği bir dünyada gelişmekte olan ülkelere para akışı zaman zaman kesilse de devam ediyor. ABD ekonomisinde açıklanan güçlü bir veri veya Fed yetkilileri tarafından yapılan şahin açıklamalar zaman zaman para girişinin önünde bir set oluşturabiliyor. Ancak Avrupa ve Japonya ekonomilerinin kırılganlığının devam ettiği bir ortamda getiri arayışı gelişmekte olan ülkelerin cazibesini devam ettiriyor.
15 Temmuzda darbe girişimi ile başlayan arkasında terörist eylemlerle devam eden açık bir saldırı altında olan Türkiye gelişmekte olan ülkelere yönelik sıcak para girişinden yararlanamıyor. Darbe girişimi sonrasındaki dört haftada Türkiye piyasalarından bir milyar dolara yakın para çıkışı oldu ve sermaye piyasalarında sert dalgalanmalar yaşadık.
Türkiye ekonomisi dışsal şoklara karşı dirençli olduğunu 2013 - 2015 döneminde defalarca ispatladı. Ağustos’un üçüncü haftasında şirketlerle yaptığımız görüşmeler bu defa da durumun çok farklı olmayacağına işaret ediyor. Ancak S&P ve Moody’s’den sonra Fitch’in ekonomik görünümümüzü negatife almasından da anlaşıldığı üzere yabancı yatırımcının Türkiye’ye yönelik algısını değiştirmek zaman alacak ve zaman zaman piyasalarda sert dalgalanmalarla karşılaşacağız.
Fed dalgasının ve Fitch’in görünüm değişikliğinin öngörülenden hafif atlatılmasının ardından piyasalarda hafif yukarı yönlü bir seyir bekliyoruz.

Merkez'in faiz kararı borsayı nasıl etkiler

Küresel risk iştahında yaşanan dalgalanmaya paralel bugünkü Para Politikası Kurulunda üst bantta 25 baz puanlık bir indirime gidilmesini bekliyoruz. Merkez Bankası’nın “havalar nasıl olursa olsun” deyip 50 baz puan indirime gitmesi durumunda Borsa İstanbul’da yukarı yönlü, tahvilde ve Türk lirasında aşağı yönlü oynaklık görürüz.

İş Yatırım

Savcılık darbe girişimi öncesi piyasa hareketlerini takibe aldı

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 23.08.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 23.08.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)