E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasaların gözü dolarda---

Küresel piyasaların gözü dolarda

Küresel piyasaların gözü dolarda
05 Mayıs 2016 - 07:38 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda dikkatler, Fed beklentileri ile şekillenen dolardaki harekete çevrildi

Asya hisse senetleri, düşüşünü yedinci güne taşıyarak bu yılın en uzun düşüş dönemini yaşarken, dolar yen karşısında kayıplarını genişletti. Avustralya doları, perakende satışlar ve dış ticaret verilerinin tahminleri aşması ile güç kazandı ve ham petrol varil başına 45 dolara doğru tırmandı.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi dört haftanın en düşük seviyesine inerken, ABD ve İngiltere hisse senedi endeks vadeli kontratları yukarı yönde hareket etti. Malezya para birimi ringgit Mart ayından bu yana en yüksek seviyesine çıakrken, ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi bir haftanın en yüksek seviyesine yaklaştı. Ham petrol, ABD'de üretimin sekiz ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirmesi ve Kanada'daki yangının üretimi düşürmesinin ardından ralli yaptı. Endonezya, Japonya, Güney Kore ve Tayland'da piyasalar tatil nedeniyle kapalı.

Dünyanın önde gelen ülkelerinde imalat sanayi ve hizmet sektörü verileri küresel büyümenin durgun seyrettiğini işaret ederken, ABD'de düşen şirket karları yatırımcılara, son iki haftada zayıflayan hisse senetleri rallisini canldndırmak için çok az neden veriyor. Para yönetiminde en iyi geçmişe sahip yatırımcılardan biri olan Stan Druckenmiller, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, hisse senetlerinde boğa piyasasının "kendi kendini tükettiğini" söyledi ve erihleri arasında en büyük payı altının aldığını söyledi.

Auckland'da ANZ BankNew Zealand Ltd. kıdemli ekonomisti Sharon Zollner, "Piyasalar, ABD'de ekonomik faaliyetin ikinci çeyrekte sıçrama yapıp yapmayacağını görmek için beklemede ve içinde bulunduğumuz dönemde dönüm noktasında görünüyor," dedi ve "Eğer küresel ekonomi bir noktada resesyona girerse, merkez bankaları iyileştirmekten ziyade zarar vermemek için ne yapacak?" şeklinde görüş bildirdi.

Atlanta ve San Francisco Fed başkanları bu hafta yaptıkları açıklamda, Haziran ayında faiz artırımının masada olduğunu söyledi ve ABD'de Cuma günü açıklanacak olan istihdam verileri piyasanın Fed'in faiz artırımına ilişkin beklentilerini şekillendirecek. Piyasada beklenti Fed'in Haziran'da faiz artırımı olasılığını yüzde 10 civarında görüyor. Çin'de hizmet sektörü göstergesi Nisan ayında ılımlı çıkarken, Avrupa Merkez Bankası aylık ekonomi bültenini açıklayacak.

Japonya haric MSCI Asya Pasifik Endeksi Hong Kong saati ile 11.13'te yüzde 0.3 aşağıda seyrediyordu.

BloombergHT

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)