E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriIşıklar'ın iştiraki Global Enerji'ye iflas erteleme---

Işıklar'ın iştiraki Global Enerji'ye iflas erteleme

Işıklar'ın iştiraki Global Enerji'ye iflas erteleme
06 Nisan 2016 - 15:33 borsagundem.com

Işıklar Enerji Holding'in iştiraki Global Enerji'nin iflas erteleme talebi olumlu karşılandı

Işıklar Enerji Holding'in iştiraki Global Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin ihtiyati tedbir istemli olarak iflas erteleme talebi mahkeme tarafından olumlu karşılandı. 
Mahkeme, Global Enerji'nin borçlarına kefil olanlar yönünden devam eden takipler ile İcra ve İflas Kanunu 179/b maddesinin 2 ve 3. fıkralarında yazılı istisnalara ilişkin hükümler hariç olmak üzere 6183 sayılı Kanun ile yapılan takipler de dahil olmak üzere hangi nedene dayanırsa dayansın davacı Global Enerji hakkında her türlü ihtiyacı haciz, ihtiyatı tedbir ve muhafaza işlemleri de dahil tüm takip işlemlerinin yapılmasının ihtiyatı tedbir yoluyla durdurulmasına karar verdi.

Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:

Şirketimizin sermayesinde %15,78 oranında paya sahip olduğu Global Enerji Elektrik Üretim A.Ş. (Global Enerji)'nin ihtiyati tedbir istemli olarak iflas erteleme talebi ile T.C. Bakırköy 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurduğu, anılan Mahkemenin iflas erteleme talebinde bulunan Global Enerjinin borçlarına kefil olanlar yönünden devam eden takipler ile İcra ve İflas Kanunu 179/b maddesinin 2 ve 3. fıkralarında yazılı istisnalara ilişkin hükümler hariç olmak üzere 6183 sayılı Kanun ile yapılan takipler de dahil olmak üzere hangi nedene dayanırsa dayansın davacı Global Enerji hakkında her türlü ihtiyacı haciz, ihtiyatı tedbir ve muhafaza işlemleri de dahil tüm takip işlemlerinin yapılmasının ihtiyatı tedbir yoluyla durdurulmasına karar verdiği öğrenilmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 5,32
En Yüksek: 5,35
En Düşük: 5,18
Değişim 1,72 %
FK: 12,82
PD / DD: 2,25
İşlem Hacmi 48.692.363
Toplam Adet: 9.267.974
Ağırlıklı Ort.: 0,00
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yatırımcı06 Nisan 2016 22:39

    sen rahat ol burak kardeş onlarada eninde sonunda pamuğu tıkayacaklar

  • burak06 Nisan 2016 18:57

    1-2 yıl önce global enerjiyi halka arz etmek istemelerinin sebebi belli oldu. Aynı durum ataç inşaat tede yaşandı şirketi halka arz ettikten 2 yıl sonra iflas etti. Bu durumlarda bunun halka arzına kim izin verdi ise bunlara hesap sorulmalı. Borsada son dönem halka arz edilerek iflas eden şirketin sayısına bir bakın birleşme yaparak, veya içi boşlatılarak şiretler iflas ettiriliyor ama ne bunu yapanlara nede görevi bunu denetleyen spk yetkililerine hiç bir şey olmuyor.