E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere ve Alman borsaları Brexit'e rağmen birleşiyor---

İngiltere ve Alman borsaları Brexit'e rağmen birleşiyor

İngiltere ve Alman borsaları Brexit'e rağmen birleşiyor
28 Haziran 2016 - 07:45 borsagundem.com

İngiltere AB’den çıkışa ‘evet’ dese de piyasalar karara ‘hayır’ diyor. İngiltere borsası ve Alman borsası Brexit’e rağmen birleşme sürecini bozmama kararı aldı

İngiltere'nin Avrupa'dan çıkışı oylandı. Ancak piyasalar bu karara uymayacak gibi gözüküyor. İngiltere borsası The London Stock Exchange Group (LSE) ve Alman borsası Deutsche Börse, Brexit'e rağmen birleşme sürecini bozmama kararı aldı. İki borsanın birleşme imzasını mart ayında atan taraflar Brexit'e rağmen anlaşmaya sadık kalacaklarını belirtti. Yapılan yorumlar, Brexit'in işin özünü bozamayacağı ancak hacmi azaltacağı yönünde.

ARTIK DAHA ÖNEMLİ HALE GELDİ
Bazı yatırımcılar son dönemde yaşananlar konusunda endişeleri olduğunu dile getirirken Deustche Börse Başkanı Joachim Faber, "İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının ardından bu birleşme iki tarafın bağlarını koruması için daha da önemli hale geldi" dedi. İki tarafın yetkilileri de şu anda ülkelerinin düzenleyici kurumları ile görüşmeler yürüttüğünü belirtiyor. Her iki borsanın yönetim kurullarının birleşme konusunda nihai karara vardığı, anlaşma kapsamında İngiltere'de "UK TopCo" isimli yeni bir şirket kurulacağı belirtilmişti. Yeni şirketin Frankfurt ve Londra'da iki yönetim merkezi bulunacağı, bu şirkette LSE'nin yüzde 45.6, Deutsche Börse'nin ise yüzde 54.4'lük paya sahip olacağı kaydedilmişti. Yeni şirketin küresel mali gelişmelere daha iyi ayak uyduracağı ve her yıl yaklaşık 450 milyar euroluk maliyet tasarrufu yapacağı öngörülüyor.

Barış Ergin/Sabah

S&P ve Fitch, İngiltere'nin kredi notunu düşürdü

 

İngiltere'de işe alımlar durabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)