E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGözler Avro bölgesi büyümesinde---

Gözler Avro bölgesi büyümesinde

Gözler Avro bölgesi büyümesinde
29 Nisan 2016 - 09:27 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve son açıklanan şirket bilançolarını değerlendirdi.

Dolardaki kan kaybı devam ediyor. Kasım ayında 100 seviyesini zorlayan DXY dolar endeksi dün 93,3 seviyesindeki direncini test etti.  Beklentilerden düşük gelen ilk çeyrek büyümesi (%0,7 beklenti, %0,5 gerçekleşme) faiz indirim beklentilerini aşağı çekerek dolardaki düşüşü destekledi.

Doların değer kaybetmesi genelde gelişmekte olan ülke piyasaları için olumlu bir gelişme.  IIF tahminlerine göre gelişmekte olan ülke varlıklarına Mart ayında 37 milyar, Nisan ayında 25 milyar dolar para girişi gerçekleşti. 

Ancak son dönemde “zayıf dolar güçlü gelişmekte olan piyasalar” eğilimi bozulmaya başladı. Dolar endeksinde iki günde %1’e yakın gerileme olmasına rağmen gelişmekte olan borsalarda satışlar başladı.

Yenin dolara karşı güçlenmesini risk iştahında bozulmanın öncü işareti olarak gören yatırımcılar gelişmekte olan piyasalarda kar satışına başladı. Borsa İstanbul yüksek betalı olmasına rağmen gelişmekte olan ülkelerdeki satış dalgasına karşı görece sağlam duruyor.

Borsa İstanbul’un görece sağlam durmasında faiz indirimlerine rağmen Türk lirasında yaşanan değer kazancı önemli rol oynuyor. Merkez Bankası’nın dün döviz satış ihalesi açmamasına rağmen Türk lirası dolara karşı değer kazanmaya devam etti. Türk lirası değer kazanmaya devam ederse Merkez Bankası döviz alım ihalesi açabilir.

Günün önemli şirket haberleri - 29.04.2016

Borsa İstanbul’un Asya piyasaları ve Avrupa borsalarındaki satışları izleyerek satıcılı açılmasını bekliyoruz. Küresel risk iştahında keskin bir düşüş olmadığı müddetçe kısa vadede 85.000 seviyesindeki desteğin kırılmasını beklemiyoruz.  Yurtdışında Avro bölgesi ve ABD kişisel harcama verilerinin izleneceği haftanın son gününde yatırımcılar şirket karlarına odaklanacak.  Bugün açıklanacak şirketler arasında Halkbank hissesinde piyasaya göre daha iyimseriz (Piyasa 615milyon, İş Yatırım 642mn) .

Şirket haberleri ve tavsiyeleri- 29.04.2016

Dün açıklanan şirket karları arasında Petkim ve Bizim Toptan güçlü sonuçları ve görece yüksek artış potansiyelleri ile öne çıkıyor.

1Ç Net Kar Rakamları

Petkim :             Hem net kar (Piyasa: 119mn TL , Gerçekleşen : 146mn TL) hem FAVÖK beklentilerin üzerinde. Olumlu

Ulker:                 Net kar tahminlerin üzerinde, FAVÖK beklentiler dahilinde . Olumlu

Bizim Toptan:  Net kar tahminlere yakın fakat satış ve FAVÖK büyümesi oldukça güçlü. Olumlu  

Turkcell:            Net kar beklentilerin üzerinde fakat FAVÖK yakın. Tower şirketinin halka arz kararı hafif olumlu. Hafif Olumlu

Ford Otosan :  Beklentilere yakın. 2016 tahminlerini hafif aşağı revize etti. (Nötr)

IS GYO:              Beklentilerin üzerinde net kar rakamı. (olumlu)

TSKB:                  Beklentilerin hafif üzerinde (Piyasa: 127mn TL, Gerçekleşen: TL 132mn TL. (Hafif Olumlu)                           

 

2 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)