E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa'da kamyonlu katliam: Onlarca ölü var---

Fransa'da kamyonlu katliam: Onlarca ölü var

Fransa'da kamyonlu katliam: Onlarca ölü var
15 Temmuz 2016 - 00:42 borsagundem.com

Fransa'nın Nice kentinde bir kamyon 14 Temmuz Ulusal Gün kutlamalarına katılan kalabalığın arasına daldı. Kamyondakiler halkın üzerine ateş açtı. Saldırıda 80 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı

Fransa'da 14 Temmuz Ulusal Gün kultalamaları kana bulandı. İstanbul ve Ankara'daki kutlamaları terör tehdidi nedeniyle iptal eden Fransa, kendi evinde vuruldu. Ülkenin güneyindeki Nice’de, kent merkezinde bir kamyon, 14 Temmuz Ulusal Gün (Bastille Günü) kutlaması yapan kalabalığın içine daldı.

Saldırıda 84 kişinin öldüğü ve 40'ı ağır 100'den fazla kişinin de yaralandığı açıklandı. Yaralılar arasında çok sayıda çocuğun bulunduğu ifade edildi.

Valilik, kamyonun içindekilerin halkın üzerine ateş açtığını bildirdi. 

Polis, kalabalığın içine dalan kamyona operasyon düzenleyerek saldırganı öldürdü. 

Terörist kamyonla böyle saldırdı

90 KİLOMETRE HIZLA 2 KİLOMETRE KALABALIĞIN ÜZERİNE İLERLEDİ

Polis yetkilileri kamyonun 90 kilometre hızla 2 kilometre boyunca ilerlediğini açıkladı. Kamyonun durdurulmaya çalışıldığını ancak bu sırada çok sayıda kişinin de hayatını kaybetti açıklandı.

Olay kentte büyük paniğe neden oldu. Polis anons yaparak kent sakinlerine gerekmedikçe evlerinden çıkmama uyarısında bulundu.

Olayın ardından polis ve valilik geniş çaplı operasyon başlattı.

Fransa'daki katliamdan ilk görüntüler

SALDIRGANLARDAN BİRİ ÖLDÜRÜLDÜ, İKİNCİ SALDIRGAN İHTİMALİ VAR

Alpes Maritime Bölge Valisi Adolphe Colrat, beyaz renkli bir ağır vasıtanın 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarına katılan kalabalığın arasına dalarak katliam yapan şoförün polis tarafından vurulup etkisiz hale getirildiğini belirtti. Saldırganın olay yerinden ancak 100 metre uzaklaşabildiğini belirten Vali Colrat, kamyonda ikinci bir saldırganın olma ihtimalinin de bulunduğu ve soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti.

REHİNE KRİZİ İDDİASI YALANLANDI

Saldırının hemen ardından Nice'de bir rehine krizi yaşandığı iddia edilmişti. Hükümet yetkilileri Nice'de herhangi bir rehine krizinin yaşanmadığını aktardı.

KAMYONDA MÜHİMMAT SİLAH VE EL BOMBASI ELE GEÇİRİLDİ

Nice Valiliğinden yapılan açıklamaya göre polis tarafından etkisiz hale getirilen teröristin kullandığı kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildi.

Nice'daki saldırıdan dehşetin fotoğrafları

FRANSA CUMHURBAŞKANI PARİS'E DÖNÜYOR

Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın kriz masasını katılmak üzere Paris'e geri döndüğü duyuruldu. Hollande özel bir ziyaret için ülkenin güneyinde bulunan Avignon kentindeydi.

FRANSA BİR KEZ DAHA HEDEFTE

13 Kasım 2015'te Fransa'nın başkenti Paris benzer bir saldırya hedef olmuştu. Farklı noktalara düzenlenen saldırılar nedeniyle 130 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

Fransa'daki saldırıda ölen ya da yaralanan Türk var mı

 

Nice'teki saldırıda tepki çeken bağlantı

 

Saldırgan Tunus asıllı Fransız vatandaşı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ARDA15 Temmuz 2016 13:55

    amasız, fakatsız ve tereddüstüzce bu barbarca ve vahşice katliamı gerçekleştirilenleri, insan olan herkesin şiddetle lanetlemesi gerekiyor... bunun ötesi yok, bu vahşi olayı gerçekleştiren barbarların insanlıkla hiçbir bağı kalmamıştır...

  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM15 Temmuz 2016 12:58

    BU VAHŞİLİĞİ YAPANLARI KINIYORUM VE LANETLİYORUM.

  • ali15 Temmuz 2016 10:46

    beslediğiniz örgütler gün gelir sizide vurur...senelerce pkk ya destek verdiniz... işid i kurdunuz..bunlar sadece Müslümanları vurmaz gün gelir sizede ucu dokunur...

  • SEÇMEN15 Temmuz 2016 10:08

    artık dünyanın, "bana dokunmayan bin yaşasın" düşüncesinden çıkıp, topyekün bu cani sürüsüyle mücadele etme zamanı gelmiştir... bu katil sürüleri yok edilmedikçe dünyaya huzur yoktur.

  • Keşke15 Temmuz 2016 00:53

    Keşke İstanbul ve Ankara'da olduğu gibi Fransa'daki kutlamaları da iptal etselerdi!