E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.93 seviyesinde---

Dolar 2.93 seviyesinde

Dolar 2.93 seviyesinde
22 Ağustos 2016 - 15:10 borsagundem.com

Dolar/TL kuru dolar endeksindeki yükselişle 2.95 seviyesini test etmesinin ardındangevşedi

Dolar, Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'den gelen şahin tonlu yorumların Fed'in bu yıl faiz artırımına gidebileceği beklentilerini güçlendirmesinin etkisiyle, önemli para birimlerinin tümü karşısında değer kazandı.

Dolar Endeksi, Fischer'in Pazar günü yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinin halihazırda merkez bankasının hedeflerini yakalamaya yakın olduğunu ve büyümenin hız kazandığını söylemesinin ardından bir haftanın en yüksek seviyesine tırmandı. DXY endeksi şu saatlerde yüzde 0.39 kazançla 94.88 seviyesinde…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Saat 14:00'da faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası bu ay yüzde 8.75 olan koridorun üst bandında 25 baz puanlık indirime giderek 6. toplantı üst üste faiz indirmiş oldu. Son 6 toplantıda üst bantta yapılan faiz indirimlerinin toplamı 225 baz puana ulaştı.

Dolar/TL kuru ise doların genel yükselişinden etkilenerek haftanın ilk işlem gününe alımlarla başladı. Kur geçtiğimiz hafta 2.9141 seviyelerine kadar gevşedikten sonra haftayı 2.9292 seviyesinden kapatmıştı. Yeni haftaya ise alımla başlayan parite 2.9513 seviyesini test etmesinin ardından saat 15.10 itibariyle 2.9306 TL'den işlem görüyor.

Petrol haftaya düşüşle başladı

 

Altın düşüşünü sürdürüyor

 

Asya borsaları haftanın ilk gününde geriliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)