E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşünü sürdürüyor---

Altın düşüşünü sürdürüyor

Altın düşüşünü sürdürüyor
22 Ağustos 2016 - 07:23 borsagundem.com

Altın geçtiğimiz hafta gösterdiği alıcılı seyrin ardından gevşemesini sürdürüyor

Altın, Fed'in bu yıl faiz artırımına gitme olasılığının güçlendiğine ilişkin bahislerin artması sonrası doların güçlenmesinin etkisiyle değer kaybetti.

Geçtiğimiz haftanın ilk işlem gününden bu yana alıcılı bir seyir izleyen değerli metalde 1358 seviyeleri test edildikten sonra , haftanın son işlem gününde doların seyrini gösteren endeksin yükselmesi ile birlikte değer kaybetmeye başladı ve haftayı 1341 dolar seviyesinden kapattı. Yeni haftaya ise düşüşle başlayan sarı metal şu saatlerde yüzde 0.55 kayıpla 1334 seviyesinden işlem görüyor.

Önümüzdeki dönemde altının yönünü bulması için önemli gelişmeler var. Bunlardan bir tanesi Eylül ayı Fed toplantısı, diğer ise Kasım ayında gerçekleşecek olan ABD seçimleri. 1400 ve üzeri seviyelerinin konuşulması için ABD’den gelecek olan verilerin beklentileri karşılamaması gerekiyor ve Fed’in temkinli bir tutum sergilemesi gerekiyor. Sarı metalde 1335, 1315 ve 1305 bölgesi önemli destek seviyeleri iken, yukarıda ise sırasıyla 1357, 1375 ve 1400 seviyeleri önemli direnç noktaları...

Karşılıkları indirme düzenlemesi 11 sigorta şirketine yaradı

 

Asya borsaları haftanın ilk gününde geriliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)