E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da pozitif ancak temkinli olma zamanı---

Borsa'da pozitif ancak temkinli olma zamanı

Borsa'da pozitif ancak temkinli olma zamanı
28 Haziran 2016 - 09:03 borsagundem.com

Vakıf Yatırım; dün pozitif ayrışan BİST'in bir miktar daha güç toplayabileceğini belirtti

Piyasalara Bakış

Yurtiçinde dün hareketliliğe sebep olan İsrail'le varılan mutabakat ve Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesi yönünde atılan adımlar Borsa İstanbul'un yurtdışı piyasalardan olumlu ayrışmasını sağladı. Buna rağmen yukarı yönlü denemelerde zorlanan endeks, günü sınırlı bir kayıpla 75.161 seviyelerinden tamamladı.

Geçtiğimiz hafta İngiltere'de düzenlenen referandumdan AB'den ayrılma kararı çıkması ardından belirsizliklerin devam etmesi ile küresel borsalarda satış baskısı sürdü. Avrupa'da gösterge endeks haftanın ilk işlem gününde bankacılık sektörü öncülüğünde değer kaybetmeye devam ederek son 4 ayın en düşük seviyesine geriledi. Ayrıca Euro dolar karşısında düşüş gösterirken, sterlin dolar karşında son 31 yılın en düşük seviyesine geriledi. ABD'de de endeksler satıcılı seyrini sürdürdü ve Dow Jones ve S&P 500 endeksleri üç ay sonra ilk kez 200 günlük hareketli ortalamalarının altına gerilediler. Bugün yurt dışında ABD'de açıklanacak olan 1Ç büyüme verisi izlenecek. Büyümenin yukarı yönlü revize edilmesi bekleniyor.

Bugün açılış itibariyle Uzakdoğu borsalarında nispeten sakin bir seyir izlenirken Avrupa borsalarında pozitif açılışlar beklenmekte. Kur tarafında ise sakin bir seyir izlenmesi, dün pozitif ayrışan BİST'in bir miktar daha güç toplayabileceğini bize düşündürmekte. Bu bağlamda, güne yatay bir açılışın ardından pozitif modun korunmaya çalışacağı görüşündeyiz. Ancak hareketlerin kalıcılığı konusunda temkinli olunması gerektiği yönündeki görüşümüzü koruyoruz.

Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 28.06.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 28.06.2016

 

Emtia ve döviz piyasasında neler bekleniyor

 

Borsa'da olumlu açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)