E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da olumlu açılış bekleniyor---

Borsa'da olumlu açılış bekleniyor

Borsa'da olumlu açılış bekleniyor
28 Haziran 2016 - 08:45 borsagundem.com

A1 Capital;Endekste ani hareketlenmeler sonrasında gelebilecek olası kâr satışlarına dikkat uyarısında bulundu

İkili İlişkiler Düzeltiliyor

Dün %0,27'lik bir düşüşle 75.161 puan seviyesinden kapanışını gerçekleştiren BİST100 Endeksinde Brexit konusunun yanı sıra yurt içinde yaşanan bir takım siyasi gelişmelerde etkili oldu.

Endekste; ilk seansta ufak kademeli alışlarla yukarı yönlü hareketlenmelerin denenmesi, ikinci seansın başlarında tersine döndü diyebiliriz.

Fakat sonrasında hem İsrail-Türkiye ikili ilişkilerinin yeniden oluşturulması adına yapılan konuşmalar, hem de Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın Putin'e mektup yazarak düşürülen Rus askeri uçağıyla ilgili üzüntülerini dile getirmesi, kısa sürede olsa satıcılı seyri engelleyen gelişmeler oldu.

Türkiye'nin 6 yıl önce İsrail ile 2015 sonlarına doğruda Rusya ile bozulan ilişkilerini tekrar düzeltmek istemesi ve bu yönde adımlar atması; gerek yurt dışı gerekse yurt içi otoritelerce olumlu karşılandı.

Bölgedeki tansiyonun düşürülmek istenmesi adına bozulan ilişkilerin onarımı gibi bu önemli konu başlıkları, kısa vadede değil tam tersine uzun vadeye yayılarak etkisini gösterecektir.

Bunun nedenini ise; "Brexit, Brexit'in yarattığı domino etkisi, yaklaşan ABD Başkanlık Seçimleri, Merkez Bankalarının faiz kararları gibi etkenlerin, Küresel Ekonomiye diğer gelişmelerden daha fazla yön vermesi ve gündemi oluşturan ana konu başlıklarını oluşturması" şeklinde açıklayabiliriz.

Kısacası gelişmiş ekonomilerin siyasi ve ekonomik anlamda oluşan düğümleri çözmeleri ve verecekleri kararları, gelişmekte olan ülkeleri de etkisi altına alacağından, şu an için piyasaların dikkatinin bu yönde yoğunlaştığını söylememiz mümkün. Dolayısıyla ülke liderlerinin, siyasi liderlerin ve ekonomik otoritelerin başında olan isimlerin yapacağı açıklamaları yakından takip ediyor olacağız.

Bugünün ajandasında öne çıkan verileri ABD tarafında açıklanacak olan GSYİH ve Reel Tüketici Harcamaları oluşturmakta. Yurt içinde ise ekonomik bir veri akışı bulunmayıp, Rusya ve İsrail ile ilgili haber akışı ve bu yönde yapılacak açıklamalar oldukça önemli olacaktıır.

Gündemin yoğunluğu bakımından gün içerisinde Dolar/TL'de ve Endekste ani hareketlenmeler görmemiz mümkün. Bu hareketlenmeler sonrasında gelebilecek olası kâr satışlarına dikkat.

Bunun yanında Endekste yukarı yönlü hareketlenmeler oluşabilir. Fakat yukarıda da değindiğimiz üzere ekonomilere yön verecek daha birçok önemli gelişmenin halen devam etmesi, yukarı yönlü hareketlenmelerin "devamlılığını" olumsuz etkileyebilir. Bu ihtimalide göz önünde bulundurmakta fayda var.

 A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 28.06.2016

 

Borsa'da iyimser hava hakim

 

Rusya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mektubuna yanıt

 

Dolarda gevşeme eğilimi görülüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)