E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEmtia ve döviz piyasasında neler bekleniyor---

Emtia ve döviz piyasasında neler bekleniyor

Emtia ve döviz piyasasında neler bekleniyor
28 Haziran 2016 - 08:51 borsagundem.com

Işık FX; emtia ,döviz ve borsalarda yeni günün gelişmelerini değerlendiriyor

Yurtdışında Brexit'in etkileri ile kurda görülen yükselişin hızlanmasını içerideki gelişmeler etkiliyor. Önce israil ile yapılan anlaşma sonrasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ile ilişkileri düzeltmek için attığı adımlar ile birlikte kurda bir miktar geri çekilme görüldü. Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası yabancı turist sayısında ciddi düşüş görülüyor. Turizm gelirlerindeki düşüş hizmet gelirlerini sınırlayacağından cari açığı olumsuz etkileyeceğini biliyoruz. Atılan bu adım sonrası buzların erimesi ekonomi için oldukça önemli. Ancak bunun uzun soluklu olmasını beklememeliyiz. Sermaye hareketlerinin ABD'ye kayacağı beklentisi, doların TL ve diğer para birimleri karşısında değerlenmeye devam etmesini sağlayacaktır.
Avrupa'da ise Brexit'in yankıları devam ediyor.Sterlin Cuma günü gördüğü en düşük seviyenin altına gerilerken, İngiltere devlet tahvillerindeki kazançlar, 10 yıl vadeli tahvillerin faizinin ilk kez %1'in altına inmesine neden oldu. Avrupa borsalarında satışlar ise devam etti. Bankacılık hisselerinde sert satışlar görülürken havacılık sektörü hisseleri seyahat talebinin azalacağı beklentileri değer kaybetti. ABD tahvilleri ve altına olan talep ise artmaya devam ediyor.

Günün önemli şirket haberleri - 28.06.2016

USDTRY
İsrail ve Rusya anlaşmaları sonrasında Türk varlıklarında kısa süreli bir olumlu hava görülse de yurt dışı gelişmelerin piyasada ağır bastığını söylemek yanlış olmaz. Kurda genel görüntüde 2.88-2.90 bölgesinin üzerinde yeni yükseliş başlayabilir. Ancak bunun için 2.96 seviyesinin üzerinde kapanışlar görmeliyiz. Geri çekilmenin devamında ise 2.9200 gün içi önemli destek. Endekste ise gün içinde yukarı tepkiler olsa da cılız kaldığını söyleyebiliriz. Endekste satış baskısının devam etmesini bekliyoruz. 75 bin önemli destek. Altında 73 bin 500 görülebilir. İçeriden olumlu haberler gelse de yurtdışı gelişmeler kur ve endeks üzerinde etkili olmaya devam edeceğini söyleyebiliriz. Gram altında ise orta vadede ons ve kurdaki yükselişle birlikte daha yüksek seviyeler görebiliriz.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 28.06.2016

EURUSD
Avrupa'da siyasi belirsizlik dolayısı ile euro değer kaybetmeye devam ediyor. İngiltere'nin Avrupa'dan çıkmasının ardından Fransa (Frexit), Yunanistan (Grexit), İtalya (Italeave), Hollanda (Nrexit), Danimarka (Dexsit), Finlandiya (Finish), Çek Cumhuriyeti (Czechout), Avusturya (Oustria), Slovakya (Slovakout) ve Portekiz (Departugal), referandumları ortaya çıktı. İspanya'da seçimlerin sonucu ise yeniden koalisyon oldu ve belirsizlik devam etti. Paritede 1.10'un altındaki kapanışlarda 1.09 seviyesi görülebilir. Satışların hız kazanması durumunda ise 1.0820 önemli destek olarak karşımıza çıkıyor. 1.1160 seviyesinin altında satış baskısının devam edebileceğini söyleyebiliriz. 1.1080-1.1100 bölgesi önemli direnç olarak karşımıza çıkıyor.

ALTIN
Haftaya hızlı bir başlangıç yapan altında sular durulmuyor. İlk işlem gününde alıcıların hareketliliğe hakim olduğu değerli metalde akşam saatlerine doğru geri çekilme yaşadık. 1320 doların belirleyici olabileceği altında bu seviyenin üzerindee kalmamız yükseliş hareketini destekleyecektir. Yükseliş hareketinin aşması gereken ilk engel ise 1328 dolar seviyesi olarak gözüküyor. Eğer hareket devam ederse 1335 dolar testi gün içerisinde yeniden gündeme gelebilir. 1320 doların altındaki kapanışların ise altındaki satıcılı seyri beraberinde getireceğini düşünebilriz. 1314 Dolar düşüşe destek olabilecek ilk seviye olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bu seviye de geçilecek olursa 1307 - 1305 dolar aralığı tepki alımlarının gündeme gelebileceği önemli bir fiyatlanmayı gösteriyor. Gümüşte ise 17 dolar üzerinde kalıcılık sağlandı. Hareketin ilk hedefi ise 18 dolar olarak gözüküyor. 17.10 seviyesi ise geri çekilmenin ilk durağı olacağa benziyor.

GBPUSD
Brexit'in gerçekleşmesiyle birlikte 1.35 - 1.36 aralığında haftalık kapanışını yapan paritede yeni haftaya hızlı bir giriş yapıldı. Sterlindeki değer kaybı derinleşirken paritede son 31 yılın en düşük seviyesine geriledik. Haftanın ilk işlem gününde 1.3140 seviyesinden destek bulmaya çalışann paritede kritik seviyelerde seyir devam ediyor. İngiltere Başbakanı Cameron geride kalan günde yapmış olduğu açıklamalar ile sürece ışık tuttu. Cameron AB ile olabilecek en güçlü ekonomik ilişkileri kurmalarının gerekliliğine değindi. Finansal sistemin 2008 yılına kıyasla çok daha sağlam olduğunu ileten Cameron önemli kararların yeni başbakan ile birlikte alınacağını belirtti. Paritedeki baskının devam etmesi halinde düşüşün ilk hedefi 1.3020 seviyesi olarak gözüküyor. Toparlanmadan bahsedebilmemiz içinse 1.3360 seviyesinin destek olarak görevini yerine getirmesi gerekiyor. Aksi taktitrde görülecek yükselişler yerinin yeni satışlara bırakabilir.

BRENT PETROL
Brexit'in ardından geri çekilmesi hızlanan Brent petrolde yeni haftaya da satıcılı bir giriş yaptık. Yükseliş hacminde azalış görülen Brent petrolde 26 dolar seviyelerinden görülen kanal hareketinin dışına çıktık. Haftanın ilk gününde 46.50 seviyesinden destek bulan Brent petrolde bu seviyenin kırılması düşüşü daha da hızlandırabiilir. Bir sonraki hedefin 45 dolarda yer aldığını ise göz önünzde bulundurmamız gerekiyor. Sağlıklı bir yükseliş içinse hareketliliğin 48.30'un üzerinde kararlı şekilde kalması lazım. Eğer bu gelişme sağlanırsa toparlanma yükseliş trendini test edecektir. Yeniden trendin üzerine çıkılması ise Brent petrolü 50 dolara yeniden taşıyabilir. Brexit'in ardından gerileyen petrol fiyatlarında bir süre daha baskının sürebileceğini ifade edebiliriz.

Işık FX Araştırma Departmanı
Işık Menkul Değerler A.Ş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)