E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da düşüş çok sert olacak---

Borsa'da düşüş çok sert olacak

Borsa'da düşüş çok sert olacak
24 Haziran 2016 - 08:31 borsagundem.com

A1 Capital;BİST100 'ün güne oldukça fazla bir düşüşle başlamasını beklediğini belirtti

Dün %0,93'lük bir yükselişle 77.900 puan seviyesinden kapanışını gerçekleştiren BİST100 Endeksinin seyrini en fazla etkileyen gelişme Brexit oylaması oldu.

Oylama sonuçlarında "Kalalım" diyenlerin sayısının çoğunlukta olacağına dair beklentiler, gelişen ülke piyasalarında ve para birimlerinde pozitif etki yarattı.

Gün içerisinde başlayan "Küresel Ölçekte Risk İştahının Artması" durumu, özellikle akşam saatlerinde Dolar/TL'nin 2,85'lere çekilmesine de neden oldu.

FAKAT sabah saatlerinde; biten oylamada "Ayrılalım" diyen tarafın önde olduğuna yönelik haber akışı, durumu tamamen tersine döndürdü. (Dolar sabah saatleri itibariyle 2,96-97 seviyelerinde)
Risk iştahındaki ani azalışla birlikte Altın, Dolar ve ABD 10 Yıllıkları gibi enstrümanlara talebin "Güvenli Liman" nedeniyle artması da; Asya tarafında gelişen ülke borsalarında satıcılı seyri beraberinde getirdi.

Bunun yanında "Sabah Saatlerinde" Doların neredeyse tüm gelişen ülke para birimlerine karşı "Ortalama" %2,5'luk bir değer artışı kaydettiğini söylememiz mümkün.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 24.06.2016

Kısacası bir gün önce Brexit oylamasında AB'den ayrılmama sonucunun çıkması beklenirken, bu beklentilerin şu an için tam tersine dönmesi;
° "Güvenli Liman" kabul edilen (ABD 10 Yıllıkları-Dolar-Altın vs...) enstrümanların talebinde artış,
° Risk İştahında Azalış,
° Gelişen ülke para birimlerinde ve borsalarında düşüş,
° Dolayısıyla da bu durumundan BİST100'ün oldukça fazla olumsuz etkilenebilecek olması, Senaryosunu beraberinde getirebilir/bunu devam ettirebilir.
İlerleyen saatlerde (TSİ:09:00 Sularında Bekleniyor) kesin olarak açıklanacak sonuçlar sonrasında konuyla ilgili gelecek olan açıklamalar ve bu yönde gün boyu devam edecek veri akışı ise piyasanın seyrinde daha belirleyici olacaktır.

Borsa'da sert satışlar olacak

Bugünün veri ajandasında yurt içinde Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güveni verilerini takip ediyor olacağız. Fakat Endeksin seyrinde etkili olacak en önemli veri akışını "Brexit Oylaması Sonucunun" oluşturacağını belirtelim.

Güne oldukça fazla bir düüşüşle başlaması tahmin edilen BİST100 Endeksinde devamı gelebilecek ani hareketlenmelere ve satış baskısına dikkat.

 A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

Günün önemli şirket haberleri - 24.06.2016

 

İngiliz halkı 'AB'den ayrılalım' dedi, şimdi gözler Cameron'da

 

Brexit depremi 'Kara Cuma' ihtimalini güçlendirdi

 

Avrupa borsalarında sert düşüş bekleniyor

 

Borsa İstanbul'da açılışta sert satış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaan24 Haziran 2016 23:07

    pazartesi sert yükşeliş olacak

  • daha düşüş bu değil!!24 Haziran 2016 17:27

    asıl düşüş başlamaı daha ingiliz yatırım fonlarının dünyada satışları başladığında hızlı düşüşlere hazırlanmalı dünyada.

  • ömer24 Haziran 2016 09:01

    dünyanın 5 terörist ülkesi dünya ekonomisine yön veriyor ey müslümanlar birlik içerisinde olun kendi birliğini kurun bu kafirlerden size fayda yok

  • aga24 Haziran 2016 09:01

    sanki biz mi çıktık Avrupa birliğinden, AB giremeyeceğimiz çok açık dolayısıyla hiç bir belirsizlik yok her şey net gelsinler bize yatırım yapsınlar yabancılar