E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa'da sert satışlar olacak---

Borsa'da sert satışlar olacak

Borsa'da sert satışlar olacak
24 Haziran 2016 - 08:55 borsagundem.com

Yatırım Finansman; Brexit referandumu sonuçlarının etkisiyle borsanın sert satışlarla açılmasını bekliyor

Piyasa Beklentisi
Dün İngiltere referandumu öncesinde güne hafif alıcılı başlayan ve gün ortasında güçlenen alımlar ile 78.350'e kadar yükselen BİST 100 endeksi kapanışa doğru etkili olan satışlar ile hafif geriledi ve %0.93'lük yükseliş ile 77.989'den kapandı.
İngiltere halkı, resmi olmayan sonuçlara göre referandumda "AB'den ayrılma (Brexit)" yönünde karar verdi. BBC'den geçen haberlere göre halkın %51,8'lik kısmı "Brexit" yönünde oy kullandı. Özellikle Kuzeydoğu'daki Sunderland'dan gelen %61'lik "Brexit" oyu beklentileri aşınca piyasalar da bu durumu fiyatlamaya başladı. Hafta içinde yayınlanan anketler %10-13 bandında kararsızların haricindeki bölümde "AB'de kalma yanlısı" seçmenlerin güçlendiğini ifade ediyordu. Yayınlanan makaleler ve raporlarda, kararsızların genelde seçimlerde "mevcut durumun devamı" yönünde oy kullandığı görüşlerini sunmuştu. Şu anda gelinen noktada, anket ve görüşlerin tam aksi yönünde bir karar çıktığını ve piyasaların bu durumu sert bir şekilde fiyatladığını görmekteyiz.
Yeni günün gündemi İngiltere referandumu gölgesinde kalacaktır. Takvimde yurtiçinde konut satışları, reel kesim güveni ve kapasite kullanım oranı yer alıyor. ABD'de dayanıklı tüketim mal siparişleri ve Michigan Üniversitesi güven endeksi (ay sonu) yurtdışında öne çıkan gündem maddesi olacak. Almanya'da ise IFO endeksleri ilk seansta açıklanacak.
Referandum sonrası GBP/USD kuru, 1985'ten bu yana en düşük seviyelerine ulaştı ve geri çekilmeye devam ediyor. GBP'de günlük kayıp %10'un üzerinde. Brent petrol, dünkü kapanışımızın ardından %4-5 civarında değer kaybı ile $47 seviyelerinde işlem görüyor. Güvenli enstrümanlarda yukarı yönlü hareketler benzer şiddette gelişiyor. %5 civarında yükselişlerle Altın(ons) fiyatı $1330 seviyelerine kadar çıktı. Dolar endeksi (DXY) %3'ün üzerinde 96 seviyesine yükselirken, Euro/Dolar paritesi de 1,10'un altında fiyatlanmaktadır.
Yurtdışı borsalarda Asya piyaslarında Japonya'da %8 civarındaki düşüşlerle satıcılı seyir hakim. ABD vadelileri %3,5-4 civarı kayıplar ile "Brexit"i fiyatlamakta. Avrupa borsalarının açılışında %4-5'in üzerinde sert aşağı yönlü açılış bekleniyor.
Teknik olarak referandum sonuçlarının etkisiyle sert satışlarla açılması beklenen endekste 76.200 ilk destek olacak. 75.400 ve 74.600 ise; 76.200'ün kırılması halinde gündeme gelecek olan alt desteklerdir.

Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

Borsa güne yüzde 5.02 sert düşüşle başladı

 

Günün önemli şirket haberleri - 24.06.2016

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 24.06.2016

 

İngiliz halkı 'AB'den ayrılalım' dedi, şimdi gözler Cameron'da

 

Brexit sonrası GBPUSD çakıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekonomist24 Haziran 2016 09:47

    Piyasalar neden şoka girsin? Kraliçenin ülkesi hiçbir zaman AB de olmadı ki, aksi taktirde para birimi euro olurdu. Bu karar, İngilterede işsizliğin artması ve ingilizlerin iş bulmak umuduyla avrupaya akın etmesinden başka bir işe yaramayacaktır.