E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da askeri harekata yönelik haber akışı etkili olabilir---

Borsa'da askeri harekata yönelik haber akışı etkili olabilir

Borsa'da askeri harekata yönelik haber akışı etkili olabilir
24 Ağustos 2016 - 08:20 borsagundem.com

A1 Capital; Cerablus'ta askeri harekâtın başlatılması iç piyasalarda oluşabilecek bir takım tedirginlikleri beraberinde getirebileceğini belirtti

Dün %0,80'lik bir düşüşle 77.333 puan seviyesinden kapanışını gerçekleştiren BİST100 Endeksinde ilk seansta alıcılı, ikinci seansta ise satıcılı bir görünüm hâkimdi. Endeksin seyrinde etkili olan gelişmelere değinecek olursak;
 
Beklentiler dahilinde Faiz koridorunun üst bandından 25 Baz Puan indiren Merkez Bankasına hükümet kanadından ve iş dünyasından destekler sürdürüldü.
 
Öne çıkan isimler tarafından yapılan açıklamalarda ortak nokta ise; "Merkezin bu yöndeki hamlelerinin rasyonel olduğu, fakat bunun yatırımcı lehine hızlı bir şekilde yansıması" şeklinde oldu.
 
Faiz Koridorunda Son Durum:
 
Alt Bant: %7,25 Bir Haftalık Repo Faizi: %7,50 Üst Bant: %8,50
 
Bir süredir devam eden faiz indirimleriyle birlikte geçtiğimiz günlerde bankaların konut kredi faizlerini düşürdüklerini açıklaması ve bu yöndeki indirimlere devam edilebileceği yönündeki haber akışı, piyasalarda ve ilgili sektörlerde bir miktar olumlu hareketlenmeleri de beraberinde getirdi.
 
Fakat ilerleyen günlerde açıklanacak ve bu konuda ana belirleyicilerden biri olan Enflasyon rakamları oldukça önemli. Dolayısıyla bu datayı yakinen takip ediyor olacağız.
 
Yurt içinde tekrardan gündemde yer edinen üzücü terör olayları ve siyasi gündemde meydana gelen bir takım hareketlilik, Endekste pozitif fiyatlamaların ve alıcılı seyrin önüne geçen ana unsurları oluşturmakta.
 
Bununla birlikte sabah saatlerinde Cerablus'ta IŞİD'e yönelik askeri harekâtın başlatılması ve bu yönde devamı gelebilecek haber akışı, iç piyasalarda oluşabilecek bir takım tedirginlikleri beraberinde getirebilir.
 
Sabah saatlerinde Doların bir miktar yükselişle 2,9565 seviyelerinde güne başladığını ve dünya borsalarında görünümün hafif satıcılı olduğu görülmekte. Altın'ın 1335'li, Dolar Endeksinin ise 94,600'lerdeki yatay seyri devam etmekte.

Günün ajandasında öne çıkan veri akışını ABD tarafından açıklanacak makroekonomik datalar oluşturmakta.
 
Yurt içinde açıklanacak öne çıkan ekonomik veri akışının bulunmayışıyla birlikte siyasi gündemde meydana gelen hareketlilik ve öne çıkan isimlerce yapılabilecek olası açıklamaları takip ediyor olacağız.
 
Tekrardan hatırlatalım. Piyasalar bu haftaki Jackson Hole Toplantısı, ABD Büyüme ve Yellen konuşması gibi önemli veri akışına odaklanmış durumda.
 
Dolayısıyla haber akışına bağlı olarak meydana gelebilecek ani hareketlenmelere ve olası kâr satışlarına karşı dikkatli olmakta fayda var.
 
Bugünün rehberleri Dolar/TL, 10 Yıllık Tahvil Faizlerimiz, Dolar Endeksi, Altın ve Petrol fiyatları olacaktır.
 
A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

Altın yatay seyrediyor

 

Dolar 2.95 seviyesinin üzerinde

 

Petrolde düşüş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)