E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2.95 seviyesinin altına gevşedi---

Dolar 2.95 seviyesinin altına gevşedi

Dolar 2.95 seviyesinin altına gevşedi
24 Ağustos 2016 - 16:20 borsagundem.com

Dün 2,93 seviyesinde hareket eden dolar Cerablus'a yönelik operasyon sonrası güne yükselişle başladı. Güniçinde dolar 2,96.86 seviyesini gördü

Dolar endeksi Salı günü, vadeli işlem verilerine göre Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitme olasılığının önceki günkü seviyesi olan yüzde 51'den yüzde 54'e yükselmesi ile birlikte, çıkışını dördüncü güne taşıdı.Dolar endeksi şu saatlerde yüzde 0.11 kazançla 94.64 seviyesinde…

Dolar/TL tarafında dün TCMB Faiz kararı etkili olurken, gün boyunca ABD verileri ve Dolar endeksini seyrinin yanı sıra Suriye sınırındaki gelişmeler  fiyatlamalarda etkili oldu. Güne 2.94 seviyesine yakın başlayan kur, TCMB faiz kararına kadar 2.93-2.94 aralığında dalgalı bir seyir izledi. Merkez Bankasının koridorun üst bandında 25 baz puanlık indirime gitmesi sonrası TL lehine hareket ederek 2.93 seviyesine doğru düşüşünü derinleştiren kur, aşağı yönlü yeterli potansiyeli bulamayarak tekrar yönünü yukarı çevirdi. Kur, günü 2.95 seviyesine yakın tamamladı.

Günün sıcak gelişmesi sabah 04.00'te başlayan Cerablus harekatı oldu. TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Cerablus bölgesinin DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatıldı. Bordo Bereliler Suriye topraklarına girdi. Tanklar, sınırın sıfır noktasında hareket halinde hedefleri vurmaya başladı. Dolar Endeksinin yanı sıra Suriye sınırında gerçekleşen operasyon etkisiyle sert yükseliş gösteren kur 2.96.86 seviyesine kadar yükselişini genişletti.  Şu saatlerde gevşeyen kur yüzde 0.18 eksi ile 2.9480 seviyesinden işlem görüyor.  

Bugün hem iç piyasalarda hem de ABD’de açıklanacak önemli veri olmadığından Dolar Endeksinin seyri ve Suriye sınırındaki gelişmeler yakından takip edilmelidir. Dolar tarafı nispeten sakinliğini korusa da Suriye sınırında yaşanan gerginliğin yarattığı negatif ortam yukarı yönlü hareketi desteklemeye devam ediyor.

Analistlere göre bugünde 2.96 ve yakın direnç kademelerine doğru alıcılı ataklar görülebilecek olup, sonrasında gelecek tepki satışları ile 2.94-2.96 aralığı korunmaya çalışılacaktır. Beklentinin üzerinde yükselişlerde 2.96 seviyesi sert aşılırsa 2.97 -2.98 aralığına kadar yükseliş devam edebilir. Türk Lirası lehine hareketlerde ise 2.94 seviyesi kırılırsa düşüş 2.93 seviyesine kadar devam etmesi beklenmektedir. Olası sert geri çekilmelerde ise 2.92 seviyesi hedeflenmelidir.

Altın yatay seyrediyor

 

Petrolde düşüş sürüyor

 

Türkiye, Suriye harekatını bu mesajla öğrendi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)